Pola Zilei | Marea întrebare: de ce să purtăm mască? Și mai ales, de ce să nu?

  de E. Nola | 19 septembrie 2020, 11:34 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  3

  (foto: hngn.com)

  Chestiunea, la noi, a reizbucnit cu vehemență odată cu începerea anului școlar.

  Problema exista oricum și înainte, există de la începutul pandemiei o împotrivire din străfundurile sufletului uman împotriva purtării măștii. Pe undeva de înțeles, discuția de acum se referă la faptul că masca nu te apără de nimic, te incomodează, nemaivorbind de faptul că poate avea și efecte colaterale nedorite.

  Foarte puțină lume știe că doctorii medievali purtau și ei măști pe timpul epidemiilor (vezi ilustrația), chiar dacă aveau cunoștințe mai puține despre microbiologie, presupunând pur și simplu că boala se transmite și prin respirația bolnavului.

  Este și punctul de vedere mai moale după care masca, chiar dacă nu te apără de boală, te face mai circumspect, nemaivorbind de faptul că e un semn de respect față de ceilalți.

  Oricum ar fi, văzând efervescența cu care fiecare își apără punctul de vedere, considerat singurul adevărat, vă punem și noi marea întrebare. Suntem siguri că veți manifesta înțelegere. În fond, sunteți mult mai înțelegători decât ai lor.

  Sondaj: Marea întrebare: de ce să purtăm mască? Și mai ales, de ce să nu?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă părinții SUPERGRIJULII, „ce-și cunosc drepturile” și participă la „Manifestări Culturale”, ar avea inteligență la fel de multă cu nivelul de isterie, atunci ar ține cont că „De fapt, dacă avem în vedere condițiile de poluare din orașe, ar trebui să umblăm tot timpul cu masca pe figură.” și nu ar mai umbla cu petiții absurde.
   .
   Apropo: – Semnați și azi „Petiția”? Nu de alta, dar voi trece să vă trag …în poză.

   0 voturi
   +1
   -1
    • „Da mânci tu, măi drăgălașule!” … tu care nu bați cu piciorul străzile Aradului te-ai găsit să comentezi? Ști tu că nu-i poluare, că ce? Că tu ești un dăștept din diaspora engleză?! … și asta automat te face un specialist în poluare și-n alte alea? Vrei să vorbim concret și la subiect despre poluarea de aici? … o facem pe documente și pe date reale. Vrei să conversăm? Folosește un vocabular adecvat!
     .
     Aaaa, vrei doar să-mi demostrez că tu ești atoateștiutor în ale României și românilor? Dă-i înainte drăgălașule!!! Dar nu te aștepta să fi băgat în seamă.
     .
     „… ca industrie nu mai aveti?” … ei nu mai spune? Măi licuriciule! De unde ne venea nouă „iluminarea”?! O să ne povestești tu de la mii de kilometrii distanță, cum este cu industria arădeană. Că noi toți suntem o gașcă de needucați, analfaabeți și TU o să ne izbăvești de propia noastră necunoaștere, oferindu-ne căte ceva din prețioasa-ți înțelepciune … online, că tot este la modă cu educația de la distanță. Merci, drăgălașule!!! Pas! … că am văzut, așa din când în când, pe aici, măsura dășteptăciunii tale. Ți-ai luat cumva pălăria de doctor în economie și protecția mediului pe la Universitatea din Cambridge și noi nu știam? … nu ne-am dat seama? Vaiiiiiii… Atunci, scuze drăgălașule. Grăiește să ne scoți din beznă!

     0 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.