marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Pola Zilei: Alexei Navalnîi, erou sau victimă?

  de E. Nola | 17 februarie 2024, 11:15 AM | Pola Zilei | Recomandările editorilor

  5

  Ceea ce era de așteptat, s-a întîmplat ieri. Alexei Navalnîi, singurul adversar adevărat a lui Putin și al regimului său care împletește țarismul, dictatura comunistă și nazismul, a murit la închisoarea unde a fost mutat de câteva luni.

  Avea 47 de ani. După informațiile ”oficiale” i s-a făcut rău în timp ce se plimba prin curtea închisorii și în ciuda intervențiilor medicale nu a mai putut fi salvat.

  Pentru cei care nu sunt interesați de poveste: Navalnîi s-a reîntors acum câțiva ani în Rusia după o încercare de otrăvire tratată în Germania. Cei care știau despre ce este vorba, susțineau că se întoarce să moară, iar el, un bărbat dat naibii, inteligent și hotărât, nu prea avea iluzii. Cu toate acestea s-a întors,fiind convins că opoziție adevărată și reală la Putin se face doar în Rusia, nu sub protecția granițelor și a banilor acumulați și adunați acolo.

  A fost arestat imediat la întoarcere, desigur, pentru vini imaginare sau existente doar în societăți dictatoriale, așa cum este Rusia lui Putin. Dar Navalnîi nu a făcut compromisul, nu a ajuns la înțelegere cu dictatorul, așa că finalul nu mai reprezintă nicio surpriză.

  Întrebarea noastră este mai mult de formă, chiar dacă încă există mulți români care cred că Putin este eroul care se opune pe bune occidentului. Dar este o întrebare cu sens și mai ales cu greutate.
  O întrebare tragică, în cele din urmă…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Sondaj: Alexei Navalnîi, erou sau victimă?

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. În privința teritoriilor (bănuiesc ca și al tezaurului) luate de urss sau Rusia, cu japca,era de aceeasi parere cu putin.ce naște din pisica șoareci mănâncă. Nu se înțelegeau la modul de schimbare al șefului de stat.Spălarea rufelor în familie sau regulile democratice la ruși. Pt ruși poate a însemnat ceva,pt tarile vecine cu teritorii ciuntite,nimic.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. … in culisele unor astfel de cazuri.Nimeni nu poate face o analiza obiectiva intr-un astfel de caz, sunt prea multe implicatii si necunoscute.Granita dintre erou sau victima este aproape invizibila, foarte greu de trasat.In acest caz pot fi facute multe afirmatii si rationamente.Presa mainstream, platita indestulator, face astazi “legea informatiei corecte”.Nu stim cat a fost erou si cat victima, poate putin din amandoua.Este vremea sa gandim cu capul nostru si sa incercam o “salvare individuala” – ca si pe asta vor sa o confiste “noii conducatori”.Vremuri bune nu se arata, indiferent ce credem ca ar trebui sa raspundem la intrebarea: “Alexei Navalnii, erou sau victima?” – a venit peste noi vremea cand trebuie sa ne gandim la noi si la famiile noastre, la SUPRAVIETUIRE!O duminica frumoasa tuturor.

   +5 voturi
   +1
   -1
  3. Va salut cu respect Maestre, ...

   … va recomand: Navalny (documentar din 2022) – Regie: Daniel Roher, Distribuție: Alexei Navalny, Yulia Navalnaya, Dasha Navalnaya.Acum mai bine de 18 luni am vizionat acest documentar si am ramas cu niste intrebari.Nu fac niciun comentariu pe marginea filmului, aici ramane ca fiecare sa gandeasca „cu propriul cap” – „Alexei Navalnîi, erou sau victimă?”.M-as bucura sa scrieti cateva randuri, sincer.PS: The Chorus (Les Choristes) 2004, nu a fost chiar un film muzical, sau da?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.