joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Mii de persoane au participat la protestul „Prânz împotriva lui Putin” în Rusia, inițiat de apropiații lui Alexei Navalnîi

  de - | 17 martie 2024, 7:29 PM | Internaţional

  0

  (foto: Кира Ярмыш / X)

  Mii de persoane s-au prezentat duminică, în ultima zi de vot prezidențial, la secțiile de votare din Rusia și din mai multe orașe din lume, pentru a participa la ceea ce opoziția anti-Kremlin a descris ca fiind un protest politic pașnic, „dar cu o mare încărcătură simbolică”, împotriva realegerii președintelui Vladimir Putin, scrie Biziday.

  În cadrul unei acțiuni numite „Prânz împotriva lui Putin”, explică Reuters, rușii care se opun actualului președinte au mers la secția de votare locală la ora 12, fie pentru a-și invalida sau distruge buletinul de vot în semn de protest, fie pentru a vota pentru unul dintre „contracandidații” lui Putin.

  Nu este clar în acest moment câte persoane au participat la manifestații, având în vedere suprafața Rusiei, dar presa internațională vorbește de câteva mii doar în Novosibirsk, Chita, Ekaterinburg, Perm și Moscova. Jurnaliștii Reuters au observat, înainte de ora 12, o creştere semnificativă a numărului de alegători, mai ales tineri. Proteste au avut loc și în Austria, Germania, Elveția, Japonia, Australia, Georgia, Kazahstan, dar și la București.

  Mișcarea de protest fusese gândită de Alexei Navalnîi, opozantul lui Putin care a murit luna trecută în închisoare, înainte de decesul acestuia. Iulia Navalnaya, văduva lui Alexei Navalnîi, a participat și ea la protest, în fața ambasadei Rusiei din Berlin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.