vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Alexei Navalnîi, cel mai puternic opozant și vehement critic al lui Vladimir Putin, a murit în închisoare

  de - | 16 februarie 2024, 1:48 PM | Internaţional

  0

  Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit într-o colonie penitenciară, potrivit Departamentului Serviciului Federal Penitenciar, citat de presa de stat din Federația Rusă.

  Serviciul penitenciar rus a raportat că opozantul lui Putin, Alexei Navalny, a murit, potrivit Sky News.

  La 16 februarie 2024, în colonia penitenciară nr. 3, deținutul A Navalny s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și cunoștința aproape imediat”, se arată într-un comunicat.

  Lucrătorii medicali ai instituției au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar acestea nu au dat rezultate pozitive. Medicii de urgență au confirmat decesul deținutului”, încheie comunicatul.

  Văzut drept cel mai puternic critic al președintelui Vladimir Putin, Navalny ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru infracțiuni considerate pe scară largă motivate politic, notează BBC

  Cauzele decesului lui Navalny sunt în curs de determinare, anunță Serviciul Federal Penitenciar pentru Okrugul Autonom Yamal-Nenets, potrivit TASS.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.