duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Alexei Navalnîi a scris o autobiografie din spatele gratiilor. Cartea va fi lansată în 11 limbi

  de - | 11 aprilie 2024, 8:34 PM | Internaţional

  0

  Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi a scris o autobiografie înainte de a muri, care va fi publicată în cursul acestui an, a declarat joi văduva sa Iulia Navalnaia, dezvăluind existența unui text despre care doar cercul său intim știa că există, scrie Reuters.

  Navalnîi , care a murit la vârsta de 47 de ani într-o închisoare din Arctica în luna februarie, își dorea să devină președinte al Rusiei și a fost cel mai aprig critic intern al lui Vladimir Putin. Aliații săi, catalogați drept extremiști de către autorități, l-au acuzat pe Putin că l-a ucis. Kremlinul a negat orice implicare a statului în moartea sa.

  Navalnaia, văduva sa, a declarat într-o postare pe X din afara Rusiei că defunctul ei soț a început să scrie memoriile – intitulate „Patriot” – în 2020, după ce a fost otrăvit cu ceea ce medicii occidentali au spus că a fost un agent neurotoxic și a fost evacuat în Germania pentru tratament medical.

  Ea a precizat că cartea va fi lansată simultan în cel puțin 11 limbi diferite pe 22 octombrie și va apărea în limba rusă, limba maternă a lui Navalnîi.

  „Nu este deloc așa cum mi-am imaginat că Alexei își va scrie biografia. Mă gândeam că vom fi la 80 de ani și că el va sta la computerul său lângă fereastra deschisă și va scrie la mașină”, a declarat Navalnaia.

  „Dar lucrurile au decurs așa cum au decurs. În mod oribil și foarte, foarte nedrept. Cu toate acestea, Alexei a început să scrie o carte în acel moment (în 2020) și a fost atras în mod neașteptat de rapid în acest proces.

  Îi plăcea să rememoreze evenimentele din viața sa în legătură cu evenimentele din țară. De exemplu, îi plăcea să-și descrie copilăria”, a declarat Navalnaia.

  Kira Yarmysh, purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, a descris cum Navalnîi a început să îi dicteze părți din carte în timp ce se afla în convalescență în Germania, la două luni după otrăvirea sa, și că a terminat cartea când se afla în închisoare, după ce s-a întors în Rusia în 2021.

  „Alexei avea un talent rar, acela de a putea pronunța instantaneu un text scris. Treaba mea era să țin pasul cu el și, ocazional, să intervin: „tocmai ai folosit același cuvânt recent!”. a scris Yarmysh pe serviciul de mesagerie Telegram, notează G4Media

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.