O plimbare cu mașina prin Tokyo se transformă într-o simfonie caleidoscopică de lumină

  de Special Arad | 9 septembrie 2014, 11:14 AM | Stuff

  0

  Când te plimbi cu maşina noaptea, totul capătă un aspect suprarealist, mai ales atunci când stâlpii de lumină şi farurile maşinilor trec atât de repede pe lângă tine încât pare că se amestecă într-un vortex care-ţi distorsionează realitatea.

  Regizorul Hiroshi Kondo se joacă cu această senzaţie şi o transformă într-o halucinaţie abstractă în scurtmetrajul Eye Know, cu acompaniamentul pianului frenetic al lui Ayako Taniguchi. Începe cu câteva cadre de context, în care ne arată luminile stradale, birourile apoi trece la nişte efecte de hyperlapse, care premeditează imaginile abstracte care vor urma.

  Într-un final, totul devine un caleidoscop dement plin de stimuli, în care se îmbină luminile şi explodează în modele complexe ca într-o festivitate cu artificii. Te duce cu gândul la călătoria prin poarta stelară din Odiseea Spaţială a lui Kubrick.

  Deşi Kondo a folosit efecte digitale ca să creeze scurtmetrajul ăsta, nu strică să strângi din ochi data viitoare când treci pe lângă nişte lumini stradale, ca să încerci să reproduci măcar parţial efectul halucinogen al vortexului.

  Sursa: Vice România

  2

  3

  Eye know from Hiroshi Kondo / STNW on Vimeo.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.