marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Nebuniile pe care le face creierul ca să-ți facă viața interesantă

  de Special Arad | 25 octombrie 2014, 4:32 PM | Stuff

  0

  Data viitoare când cazi un test sau când uiți unde ți-ai pus cheile, nu mai da vina pe creierul tău. Nu poți învinovăți chestia aia de la tine din cap chiar pentru orice lucru. Ea încearcă din răsputeri și muncește din greu să te țină fericit în fiecare zi! Chiar dacă ești plictisit, continuă să lucreze pentru tine. E greu de crezut exact cât de multe lucruri face creierul, chiar și atunci când nici nu realizezi…

  1. Creierul îți „rescrie” discursurile monotone pe care le auzi, doar ca să îți sune mai interensante.

  desktop-1413923435

  2. Dormitul noaptea este considerat cel mai benefic pentru creier. Tu dormi dus, dar creierul tău încă lucrează. Și asta în mod intens! Potrivit unor studii recente, se consideră că noaptea creierul consolidează toate cunoștinețe pe care le-am acumulat în timpul zilei.

  brrain

   

  3. De fiecare dată când dorești să-ți reamintești ceva, se creează noi conexiuni în minte. Cu cât mai veche este amintirea, cu atât se creează mai multe conexiuni.

  desktop-1413923422

  4. Pentru copii, cititul cu voce tare sau ascultatul unei povești este cea mai antrenantă activitate pe care o exercită asupra creierului lor.

  desktop-1413923420

  5.  Fără să rostești niciun cuvânt, ai posibilitatea să determini dacă cineva este într-o bună dispoziție, dacă este trist sau nervos, doar citindu-i fața. O mică parte din creier, numită „amigdala”,  este responsabilă pentru abilitatea ta de a descoperi pe fața cuiva indicii legate de starea de spirit a persoanei respective.

  desktop-1413923418

  6. Creierul funcționează precum un computer – poate fi reprogramat. Daca vrei să fii mai optimist, este suficient să acționezi și să faci lucruri pozitive, care îți fac plăcere. Asta va funcționa ca o reprogramare a creierului, prin care toate gândurile negative, temerile și frustrările vor începe să se șteargă rând pe rând.

  1300542-146020-animated-computer-drawing-smiley-on-monitor-with-huge-pencil

  7.  Creierul uman consumă cea mai mare parte a energiei produse de organismul uman. Mai precis, 20% din energie, deşi el reprezintă 2% din greutatea noastră. Energia îi este vitală pentru a rămâne sănătos. Creierul consumă oxigen mai mult decât oricare alt organ.

  brain

  8. Energia consumată de creierul nostru este de aproximativ 25W, suficient cât să alimenteze un bec. Nu degeaba există imaginea celebră cu becul deasupra capului, atunci când îţi vine o idee

  A textured illustration of thinking of an idea

  Surse: viralnova.com , elle.ro, ziare.ro, realitatea.ro, digipedia.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.