duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Moartea unui om, bucuria unei paciente din Timișoara. Dr. Virgil Musta: „Aveam speranța că comunitatea noastră ne înțelege și ne sprijină, dar ne-am pierdut speranța”

  de - | 22 octombrie 2020, 8:10 AM | Coronavirus

  2

  Medicul Virgil Musta, șeful Secției Infecțioase 2 de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a povestit într-o emisiune la un post local de televiziune online despre cazul unui pacient care a fost salvat după ce o persoană internată în secția de terapie intensivă a decedat.

  „Am avut zilele trecute un caz. Doctorița care era de garda a spus: uf, e de abia începutul și nu mai vreau să trăiesc un asemenea moment. A adus salvarea o persoană cu saturația de 60%, ceea ce înseamnă terapie intensivă imediat. Era plin, a început să se dea telefoane, nu era niciun loc în terapie intensivă și ca să nu moară în salvare, a fost pusă repede într-un salon, i-a fost pus oxigen să crească măcar până la un nivel de 75-80%, chiar dacă organismul suferă pe o perioadă scurtă de timp și să vedem dacă se găsește o soluție. Știți care a fost soluția? Ea s-a internat la ora 22. Soluția a fost că a murit cineva de pe Terapie Intensivă la 2 noaptea și s-a eliberat un loc. E îngrozitor, pacienta aceea să se bucure că a murit cineva. Sunt traume psihice care vor rămâne în mintea medicilor care le trăiesc. Aveam speranța că comunitatea noastră ne înțelege și ne sprijină, dar ne-am pierdut speranța. Noi suntem puși într-o situație de a lua decizii grele, te va măcina această decizie. Trebuie să evaluezi din doi – trei pacienți care are cea mai mare sanșă”, a povestit Virgil Musta la Press Alert.

  Miercuri, 21 octombrie, autoritățile române au raportat 4.848 de cazuri noi și 69 de decese, la ATI fiind internați 766 de pacienți.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. „E îngrozitor, pacienta aceea să se bucure că a murit cineva. Sunt traume psihice care vor rămâne în mintea medicilor care le trăiesc. ” … se aude, bă „că fiindcă nu este COVID19…manipulare…nu vreau botniță”!!! Spuneți-le acestor medici că nu există COVID19. Dar față în față. Să vedem dacă aveți curaj. Mereți și priviți-i în ochi când le spuneți că „totul este o manipulare” și că „ce rost are botnița”.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.