vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Tumoare gigant confundată cu probleme de greutate. Femeia a fost operată la Timișoara

  de - | 24 august 2023, 9:46 AM | Regional

  0

  Medicii Spitalului Judeţean din Timişoara au fost la rândul lor stupefiaţi de situaţia unei femei în vârstă de 64 de ani. Timp de doi ani de zile aceasta a trăit cu tumoare gigantică, fără a bănui că are o astfel de problemă, ci că e mai degrabă o problemă de greutate.

  Dimensiunea tumorii a reprezentat un şoc şi pentru doctori, după operaţie şi extirpare aceasta a fost cântărită şi avea 24 de kilograme! Primele semne că ceva nu e în regulă cu sănătatea Adrianei Pârva, în vârstă de 64 de ani, au apărut în urmă cu doi ani, când și apropiații săi au observat că abdomenul i se mărește de la o zi la alta.

  De teamă, a refuzat să consulte un medic, crezând că e o problemă digestivă care va trece. Un alt gând care îi trecea prin cap era acela că luase în greutate, mai ales ca avea poftă de mâncare. În urmă cu două zile însă, a simțit că nu mai poate respira, așa că a chemat ambulanța. Așa a aflat de afecțiunea care îi amenința viața în mod fulgerător. Transferată la Timișoara, medicii Clinicii de Chirurgie III a Spitalului Judeţean au rămas șocați de dimensiunea tumorii, precum și de complexitatea cazului.

  Pacienta a fost diagnosticată și cu cu virusul C hepatic, așa că operatia a fost extrem de riscantă. Tumora îndepărtată de cadrele medicale e una gigant și cântărește aproape 24 de kg. Pentru femeia de 64 de ani, fostă asistentă medicală într-o clinică de Psihiatrie din județul Hunedoara, urmează o perioadă de recuperare. Tumora îndepărtată este una ovariană, însă rezultatele histopatologice vor fi cele care vor stabili programul complet de tratament și recuperare.

  Citeste mai mult pe:pressalert.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.