joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Mesajul transmis de mama teroristului din Barcelona fiului ei | Video

  de - | 21 august 2017, 4:35 PM | Video

  0

  Autoritățile spaniole au confirmat că Younes Abouyaaqoub este teroristul care a intrat cu furgoneta în turiștii care se plimbau pe bulevardul La Rambla din Barcelona, a ucis 13 persoane și a rănit alte 120, scrie Independent.md.

  Ghanno Gaanimi, mama teroristului în vârstă de 22 de ani, a făcut un apel, prin intermediul televiziunilor, pentru ca fiul ei să se predea poliției. El este singurul membru al celulei de 12 teroriști care a rămas încă în libertate și este, la momentul actual, cel mai căutat criminal din Europa.

  „Trebuie să meargă la poliție, să se predea. Mai bine să stea la închisoare decât să fie mort. Este greșit să ucizi oameni. Eu nu sunt de vină pentru ce a făcut el. Ne-a șocat ce a făcut el, nu aveam nici cea mai mică idee că se va întâmpla așa ceva. Sunt niște copii normali, au avut o viață normală. Islamul este o religie a păcii și a iubirii și ne învață să nu ucidem”, a declarat mama tânărului.

  Abouyaaqoub a fost surprins imediat după atac de mai multe camere de supraveghere. Conform imaginilor publicat de El Pais, el ar fi coborât din furgonetă și ar fi plecat cu metroul.

  Poliția antitero a descins în cartierul din orașul Ripoll în care locuia Abouyaaqoub și a percheziționat casa acesuia, i-a interogat pe vecini și pe cel mai bun prieten al bărbatului. Tot în Ripoll ar fi locuit și Abdelabaki Es Satty, un imam islamic, care este suspectat că i-ar fi radicalizat pe cei 12 teroriști.

  Sursa: Independent.md

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.