miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  Posibil atac terorist la Sidney. 5 persoane au fost ucise, mai multe sunt spitalizate

  de - | 13 aprilie 2024, 2:26 PM | Internaţional

  0

  Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney, în timp ce alte opt sunt spitalizate, între care şi un copil, au anunţat poliţia şi serviciile de urgenţă, relatează Reuters şi AFP.

  Poliţia a precizat că atacatorul a acţionat singur şi că până în prezent nu i-a stabilit identitatea. De asemenea, poliţia a precizat că nimic la locul atacului nu indică motivaţia agresiunii cu cuţitul, dar precizează că nu exclude o pistă „teroristă”.

  Tragedia s-a produs în marele complex comercial Westfield Bondi Junction, care era plin de clienţi sâmbătă după-amiază.

  Martorii oculari au descris scene de panică, clienţii alergând pentru a se pune la adăpost în timp ce poliţia încerca să securizeze zona.

  Imagini surprinse de camerele de securitate difuzate de media locale arată un bărbat alergând cu un cuţit mare în mână prin centrul comercial, în timp ce persoane rănite zac la sol.

  „Primele gânduri ale tuturor australienilor se îndreaptă spre cei care sunt afectaţi şi spre apropiaţii lor”, a scris pe reţeaua socială X prim-ministrul Anthony Albanese.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.