Medicul Virgil Musta: „Sărbătorile de iarnă nu vor mai fi posibile în acest context epidemic”

  de Special Arad | 25 octombrie 2020, 6:49 PM | Naţional

  0

  (foto: mediafax)

  Toată vara au fost probleme atunci când se dădeau petreceri cu multe persoane. Totuși, câțiva dintre români au reușit să se bucure de câte o distracție cu cei dragi chiar dacă au făcut acest lucru într-un cadru mai restrâns. Dacă toate acestea se întâmplau la circa 2.000 de cazuri noi pe zi, prezentul arată mult mai rău și multe inderdicții și-au făcut deja apariție. Printre acestea se numără și interzicerea petrecerilor. Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, trage semnalul de alarmă și îi avertizează pe români că, de această dată, și sărbătorile de iarnă vor fi afectate și nu o să mai fie ca în alți ani și nici măcar petrecerile ținute în familie nu vor mai avea loc.

  „Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav. Adică, sincer, sărbătorile de iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse. Așa că, dacă lumea nu respectă acum niște norme esențiale, de Crăciun, sau imediat după, pot avea surpriza să ajungă prin spital. Iar în spitale abia mai sunt locuri, situația este extrem de gravă”, a declarat, conform bugetul.ro, Virgil Musta.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.