Marius Göndör despre: Legea Educaţiei nr. 1/2011 vs. OUG 49/2014, Victor Ciorbea etc.

  de - | 11 July 2014, 10:39 AM | Inutile

  0

  Marius Göndör despre:

  Legea Educaţiei nr. 1/2011 vs. OUG 49/2014: „Am considerat că asumarea răspunderii, modul prin care a fost implementată Legea Educaţiei, s-a făcut puţin forţat, dar sistemul de învăţământ avea nevoie de o schimbare. Nota bene, Legea 1/2011 a modernizat sistemul de învăţământ. Actuala Ordonanţă de Urgenţă este clar neconsituţională, pentru că modifică o lege organică

  Învăţământul preuniversitar: „Prin această OUG, învăţământul preuniversitar devine o «cenuşăreasă» a sistemului educaţional. Practic, asistăm la o defavorizare clară a învăţământului preuniversitar, în favoarea celui universitar”

  Sprijinirea învăţământului universitar: „Toate elementele acestei OUG sprijină învăţământul universitar. Ideea a trei sesiuni anuale la BAC, cursurile de pregătire universitare fără absolvirea examenului de bacalaureat, finanţarea per capita a învăţământului universitar, toate nu fac altceva decât să sprijine învăţământul universitar în detrimentul celui preuniversitar”

  Descentralizarea învăţământului: „Prin noul act legislativ se elimină ideea de descentralizare. Titularizarea profesorilor şi a directorilor va fi decisă la centru, Iar comunitatea locală, atât părinţii cât şi administraţia, nu vor avea un cuvânt de spus”

  Victor Ciorbea: „Aştept ca domnul Victor Ciorbea, în calitatea sa de avocat al poporului, să conteste această ordonanţă la Curtea Constituţională. Cu atât mai mult cu cât dumnealui cunoaşte foarte bine problemele din învăţământ deoarece a fost preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ”

  Concluzie: „Soluţia pentru creşterea promovabilităţii, respectiv a intrării la facultate nu constă în trei sesiuni la bacalaureat, nici cursuri de pregătire sau simulări, ci schimbarea şi flexibilizarea programei, respectiv instituirea unui examen de admitere pentru intrarea în facultate, neţinând cont de nota de la examenul de bacalaureat”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.