Inspectorul școlar general Marius Göndör comentează criza de la Liceul Național de Informatică: „Departe de a fi o decizie finală!”
Memoriul semnat de circa 300 părinți ai elevilor de ciclu primar de la Liceul Național de Informatică a fost depus și la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ), semnatarii opunându-se categoric variantei de a muta orele, din februarie, în imobilul de pe str. Eminescu, pentru o perioadă de mai bine de un an, cât se vor desfășura lucrările de renovare a școlii.
Motivele pentru care părinții consideră necorespunzătoare condițiile din clădirea de pe str. Eminescu le-am detaliat în articolul de ieri, unde am prezentat și poziția conducerii școlii.
Tot ieri, memoriul a fost ]nregistrat și la IȘJ Arad, astfel că astăzi am luat legătura cu inspectorul școlar general Marius Göndör pentru a afla care este poziția instituțieii cu privire la nemulțumirea majorității părinților din cele 18 clase vizate și dacă se ia în calcul vreo altă soluție.
Acesta a susținut că mutarea pe strada Eminescu nu a fost încă stabilită, ci e doar o variantă luată în calcul și că o rezolvare a problemei se va încerca săptămâna viitoare, când este programată o întâlnire la Liceul Național de Informatică împreună cu conducerea școlii, constructorul și reprezentanții Primăriei Arad.
„În primul rând, acea mutare posibilă, probabilă, ipotetică nu este o decizie finală. Este o variantă, încă nu am luat în calcul toate variantele posibile. Eu am invitat Primăria și constructorul, săptămâna viitoare, la o întâlnire la școală, să găsim varianta cea mai bună. Nu știu de unde s-a lansat toată nebunia, dar nu este o decizie stabilită mutarea.
Vom discuta cu constructorul, să luăm în considerare să lucreze și doar o parte, pe etape, dar doar constructorul poate să spună dacă mai găsește și alte spații poate pe Iuliu Maniu. Dar mai durează până se începe acolo, câteva luni. Oricum nu era o chestie decisă, finală, de nemodificat”, a declarat pentru Special Arad inspectorul școlar general.
Întrebat fiind dacă s-a încercat identificarea altor spații care s-ar preta mutării, în cazul în care constructorul va fi de părere că nu se va putea lucra pe părți, Marius Göndör a susținut că imobilul de pe str. Eminescu, aparținător Fundației Goldiș, este singurul care se pretează:
„Câte spații libere sunt? Nu prea sunt spații. Discuția cu clădirea de pe Eminescu a fost o variantă care s-a folosit până acum. Din câte știu e singura clădire care are săli de clasă. De aceea a fost poate prima discutată, pentru că asta s-a folosit și pentru alte școli, pentru Ghiba Birta, pentru Pedagogic. Dar, repet, e una dintre opțiuni și de departe de a fi o decizie finală”, a declarat Marius Göndör.
Comentariile portalului
== VAI USR IN CE HAL AI AJUNS -- STAI LA MASA CU FANARIHOTZII ==SCARBA MI E == PAI NOI DE AIA TE AM VOTAT ? == O SA AJUNGETZI LA 5/100 . NU AIZI INVATZAT (...)
@Anti Venezuela a fost distrusă de socialiștii care au făcut exact ce fac toți comuniștii când se termina banii celorlați, dau faliment!
Doar ca fapt divers, Venezuela a fost distrusa de Soros & Co al caror diverticul e d-na Lasconi. Acum nu mai e problema cu "ciuma rosie"? Nici un presedinte din (...)