luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Premierea de la Arad a Olimpiadei de Română, mutată la Colegiul Economic din cauza încurcării rezultatelor

  de Special Arad | 13 aprilie 2023, 9:39 PM | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  7

  Fotografie de grup la deschiderea olimpiadei

  Olimpiada națională de Limba și literatura română a avut loc la Arad în această săptămână, la concurs participând peste 300 de elevi, din clasele gimnaziale. Festivitatea de premiere care trebuia să se desfășoare joi a fost însă anulată din cauza încurcării rezultatelor.

  Proba scrisă a olimpiadei naționale s-a desfășurat marți, 11.04.2023, iar proba orală a avut loc miercuri, 12.04.2023, ambele probe fiind susținute la Colegiul Economic Arad.

  Festivitatea de premiere ar fi urmat să se desfășoare joi, 13.04.2023, la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad, începând cu ora 14:00, însă aceasta a fost amânată din cauză că au fost „ încurcate” atât codurile elevilor cât și rezultatele afișate.

  Marius Gondor susține că e problema Comisiei Centrale

  Inspectorul general al ISJ Arad, Marius Gondor, spune că instituția pe care o conduce s-a ocupat doar de logistică la Olimpiada națională de Limba și literatura română, responsabilă pentru încurcarea rezultatelor fiind Comisia Centrală.

  „Trebuie să vă spun faptul că județul Arad și Inspectoratul Școlar Județean a asigurat doar logistica: cazare, masă și sălile de examene. Prin ordin de ministru, a fost desemnată o Comisie Centrală care a organizat tot ce înseamnă restul: probe, evaluare, afișare rezultate. Printr-o manipulare greșită a unui tabel Excel, s-au încurcat codurile. Știu ce s-a întâmplat doar de la inspectorul de limba română, care este în zonă, afară.

  S-au afișat după aceea rezultatele corecte, dar de data aceasta cu numele (n.r. elevilor), ca să nu mai aibă probleme cu codurile acelea. Nu ne exonerăm de vină, dar chiar nu am avut acces acolo”, a declarat, pentru site-ul Educație Privată, Inspectorul general al ISJ Arad, Marius Gondor, pentru site-ul educatiaprivata.ro.

  Update – Premierea a fost mutată la Colegiul Economic, cu o participare restrânsă

  Contactat de Special Arad, vineri dimineață, inspectorul școlar general Marius Gondor a oferit mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat cu organizarea premierei. Acesta ne-a explicat că din cauza refacerii rezultatelor de către comisia centrală numită de Ministerul Educației, a fost nevoie să se refacă toate etapele, inclusiv cea de depunere a contestației. Aceste etape s-au desfășurat tot ieri, în decursul după-amiezii. Din această cauză, locul inițial în care trebuia să se facă premierea nu a mai fost disponibil, iar mulți dintre elevii participanți deja plecaseră din municipiu.

  „S-au reafișat rezultatele corecte cu nume, nu cu cod, așa a fost decizia centrală, iar apoi s-au reluat toate etapele. Din această cauză totul s-a prelungit, astfel încât premierea a avut loc la ora 17:00, fiind mutată la Colegiul Economic. Nici participanți la premiere nu au fost prea mulți, pentru că au plecat acasă”, ne-a declarat Marius Gondor.

   

  •  Mai multe detalii despre rezultatele olimpiadei aici: Rezultate – OLLR 2023 Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mizeria a inceput cu „suplimentarea” participantilor si „redistribuirea” locurilor, in asa fel incat un judet – Constanta – a putut participa cu nu mai putin de 28 de elevi (!) in timp ce altele cu 4 ! Dar s-a dovedit inca o data.. cantitatea nu inseamna neaparat si calitate. Constanta a obtinut 2 mentiuni, iar un judet ca Oltul ce a participat cu 4 elevi a obtinut un premiu 2 si doua mentiuni.
   Fastul a lipsit cu desavarsire inca de la deschiderea evenimentului, iar incompetenta organizatorilor s-a vazut in momentul in care au afisat rezultatele – un functionar ce nu a stiut sa foloseasca Excelul a incurcat notele! Nimeni din comisie nu a verificat corectitudinea datelor si au fost publicate ca atare, generand multe sperante si bucurie unor copii dar si multe semne de intrebare celorlalti. In final, aceiasi organizatori nu au reusit sa replanifice pentru festivitatea de premiere o locatie demna de un asemenea eveniment, iar ingusta curte interioara a liceului a devenit spatiul de „impartire” a diplomelor. S-a rapit in acest fel bucuria unor copii merituosi de a urca pe scena si a fi aplaudati si apreciati pentru munca si eforturile depuse.
   Daca se mai intreaba cineva de ce copii talentati prefera sa paraseasca sistemul de invatamant romanesc si sa plece in afara, evenimente de genul celui de mai sus poate fi unul din raspunsuri..

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Ba mai mult ,. O eleva , după contestații a fost mutată de pementiune pe locul I. Știu sigur deoarece fata mea a fost cea care stătea în careu să primească premiul I și a aflat că o să primească premiul 2. Nu contest lucrarea fetei câștigătoare, o fi meritată DAR atunci de ce nu suntem în stare să recitim cele 3-5 lucrări premiante și să dăm un verdict clar de la început? De fapt , daca nu suntem în stare să afișăm rezultatele corect ce pretenții am și eu. Eu știu ce emoții și frustrări am avut de „aplanat” acasă la fetița mea.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.