joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Kinema ikon închide proiectul „kimæra” cu un performance muzical la Filarmonică

  de Tomck@t | 28 noiembrie 2023, 3:36 PM | Cultură

  0

  Festivitatea de închidere a proiectului digital-interactiv „kimæra”, demarat de kinema ikon, va avea loc miercuri, 29 noiembrie 2023, la ora 18:00, într-o locație inedită. De fapt, specificul evenimentului este inedit în locația aleasă: un live performance de muzică electronică la Filarmonica Arad (sala Palatului Cultural). Cu această ocazie, va fi lansat și catalogul „kinema ikon: kimæra vol.2 / 202.3”.

  Muzica va fi asigurată de trei artiști de muzică electronică, SelfMadeMusic (Mihai Sălăjan, artist, muzician și regizor de filme indie – vezi interviul Special Arad), [dyslex] și icsy.greczet

  Intrarea va fi liberă.

  Un performance muzical similar, cu Selfmademusic, [dyslex] și Alex Halka, a avut loc în februarie la Pinacoteca Complexului Muzeal Arad (vezi aici), lansând oficial proiectul „kimæra” în 2023 și primul volum al catalogului.

  Proiectul „kimæra”, compus din nouă lucrări, realizate de către 12 artiști pe parcursul a doi ani, și-a propus să devină dintr-un corp hibrid, o meta-instalație digitală interactivă în care fiecare lucrare/modul a fost funcțional ca parte și ca întreg. Instalația a combinat vechile media cu cele digitale, spațiul public al orașului cu IoT (internetul lucrurilor), AR (realitatea augmentată), imprimarea 3D, sunet și imagine generate de AI, aplicații mobile, coordonate de un computer central, fiecare din cele 9 module având un input și un output care au dat posibilitatea lucrărilor să interacționeze între ele.

  Proiectul artistic a fost finanțat de municipiul Timișoara, în ideea sincronizării Aradului cu Timișoara – Capitală Culturală Europeană în 2023.

  Instalația Kimæra a fost expusă la Complexul Muzeal Arad, în spațiul secției de istorie (citește articolul despre deschidere aici), în sala kinema ikon a Muzeului de Artă Arad (citește articolul despre mutare aici), la festivalul Ars Electronica 2023 în orașul austriac Linz, la Parter Gallery din Cluj-Napoca, la Muzeul de Artă din Arad în cadrul festivalului MAFA X Ready Media și la Muzeul Național Tehnic „prof. ing. Dimitrie Leonida” din București.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.