joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Jurnalist britanic, șocat de dezastrul de la Herculane: „Autorităților române ar trebui să le fie rușine!”

  de - | 25 iulie 2017, 1:22 PM | Video

  0

  Jurnalistul britanic Charlie Ottley, realizatorul serialului documentar „Wild Carpathia”, difuzat de BBC, se află în această perioadă în România, pentru un nou proiect – „Flavours of Romania”, un concept prin care realizatorul și echipa sa promovează turismul și gastronomia din România. Realizatorul TV s-a arătat șocat de dezastrul de la Băile Herculane și face un apel către români să ia atitudine, scrie activenews.ro.

  Charlie Ottley a publicat pe pagina de Facebook dedicată proiectul „Flavours of Romania” o filmare realizată în Herculane, Caraș Severin, în care se arată șocat de situația în care se află astăzi ceea ce a fost cel mai mare SPA al Europei: Băile Imperiale Austriece Neptun.

  „Oameni din înalta societate din Europa veneau aici, la Herculane, să facă o baie în apele vindecătoare. Această clădire era opulentă, magnifică și era cunoscută în toată Europa ca locul unde mergi să te vindeci. Acum, uită-te la ea! Din păcate, a fost vândută de către stat unor grupuri de interese, după ce a fost transformată într-o clădire demolată și părăsită, pentru care nimeni nu avea bani să o reabiliteze. Statul a luat clădirea înapoi, dar nu a mai putut cumpăra și pământul pe care stă clădirea, așa că nu o pot atinge și oricum nu au fonduri necesare pentru restaurare. Între timp, guvernul nu face nimic, nici nu a făcut 20 de ani până acum, și este păcat că e lăsată să putrezească. Nici nu se încearcă măcar salvarea ei. Noi am venit aici, în 2012, când filmam «Wild Carpathia» și, pentru că filmul a fost sponsorizat de către guvern, episodul respectiv a fost scos pentru că au zis că e rușinos și nu voiau să fie menționat și arătat, le era rușine, așa cum trebuie să le fie”, spune Ottley.

  Jurnalistul britanic face apel la salvarea unui patrimoniu extraordinar al Europei. „Această clădire trebuie să fie salvată, pentru că nu este doar o clădire importantă din România, ci din Europa. Dacă nu se face nimic, în câțiva ani va cădea și vom pierde o comoară de neprețuit. Acesta este patrimoniul vostru, oameni buni, și este ceea ce guvernul face sau mai bine zis nu face cu el. Dacă vă pasă, haideți să facem ceva în sensul asta. Haideți să facem o campanie, haideți să-i determinăm pe oameni să reacționeze până nu este prea târziu”, spune Charlie Ottley.

   

  sursa: activenews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.