sâmbãtã, 27 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Întâlnire transnațională în cadrul proiectului Erasmus+ „Legende și mituri” la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad

    de Special Arad | 8 aprilie 2022, 7:13 PM | Educaţie

    0

    În perioada 7-8 aprilie 2022,  s-a desfășurat la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman” Arad prima întâlnire din cadrul proiectului Erasmus+ de parteneriat pentru cooperare, cu tema „Legende și  Mituri”, inițiat de Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” Arad  și coordonat de director adjunct prof. ing. Anca Marilena Lupei.

    Au participat reprezentanți ai școlilor partenere în proiect din Portugalia, Turcia, Italia și Polonia, precum și reprezentanții școlii coordonatoare.

    Deschiderea festivă care a avut loc joi, 7 aprilie, la Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad a fost organizată în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad, reprezentat de d-ul director, dr. Sorin Bulboacă și cu Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad, reprezentată de d-ul  director Marius Stoica, care au găzduit evenimentul cu multă căldură.

    La deschidere au participat directorul Complexului Muzeal Arad, dr. Sorin Bulboacă, directorul Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol”, d-ul Marius Stoica, d-na profesor dr. Adina Avacovici, inspector proiecte educaționale la Inspectoratul Școlar Județean Arad, directorul Liceului Tehnologic „Francisc Neuman” Arad, profesor Doina Stoica, director adjunct profesor Anca Lupei, inițiatorul și coordonatorul proiectului, reprezentanții școlilor partenere.

    Activitățile proiectului cu tema „Legende și mituri” se vor desfășura pe o perioadă de doi ani școlari, începând cu anul școlar 2021-2022. Acestea vizează dezvoltarea creativității elevilor și a unor competențe cheie prin  activități croscurriculare bazate pe legende și mituri. Pe lângă activitățile demarate în cadrul proiectului se vor organiza și două concursuri cu tema „Legende și mituri”, având ca public țintă elevii din învățământul primar.

    Un alt scop al proiectului este formarea a 17 cadre didactice din școlile partenere în domeniul utilizării platformelor colaborative și a învățării bazate pe proiecte. Rezultatele finale ale proiectului se vor concretiza într-un ghid metodologic „Legende și mituri”, destinat tuturor cadrelor didactice din învățământul primar. De asemenea se va realiza și un e-book care va conține materialele, desenele, colajele realizate de elevi în timpul activităților proiectului.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    1 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.