Update ISU a reușit să stingă incendiul de la groapa de gunoi din Arad. A ars o tonă de deșeuri plastice

  de Special Arad | 3 August 2022, 5:04 PM | Știri Arad

  4

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad informează că miercuri după-masă a izbucnit un nou incendiu de deșeuri menajere la stația de sortare a gropii de gunoi, în municipiul Arad.

  Amintim că anul trecut la groapa de gunoi a fost un cumplit incendiu la a cărei stingere au participat numeroase forțe de ordine și a fost nevoie de peste 40 de ore de lupte cu flăcările pentru oprirea completă a focului (vezi AICI). Anul acesta, deși spre fericire nu la o asemenea amploare, incendii la groapa de gunoi din Arad au mai izbucnit și la finalul lunii iunie, respectiv la finalul lunii iulie (vezi AICI).

  Pentru stingerea incendiului izbucnit astăzi, 3 august, la fața locului intervin pompierii militari ai detașamentului Arad, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD.

  Incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 300 mp. Intervenția este în dinamică. Vom reveni cu amănunte.

  Update

  925374a7 8da9 47aa 86fd 386cd5c8b59e

  ISU Arad anunță după aproximativ o oră că incendiul a fost lichidat.

  „Au ars aproximativ 1000 de kg de deșeuri plastice. Intervenția promptă a forțelor a salvat din calea flăcărilor o hală pentru depozitarea unor utilaje, aflată în proximitatea zonei producerii incendiului.

  Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind autoaprinderea”, transmite ISU.

   

  • Citește și despre incendiul de ieri, 2 august, din zona cartierului Alfa: După patru ore, pompierii au stins incendiul din apropierea autostrăzii. Au ars 1,5 hectare de vegetație uscată și focul s-a extins și la panourile fonoabsorbante | Video

  Distribuie articolul

  Comentarii

    • Groapa de gunoi nu este administrată de Recons, ci de firma FCC. Din articol se poate înţelege că incendiul a fost la FCC. Recons are legătură cu groapa, în sensul că refuzul de la sortare se poate duce acolo, deci… Staţia de sortare nu aparţine gropii, ci sistemului de management integrat al deşeurilor, iar groapa la rândul ei, aparţine tot sistemului… Nu e complicat, doar că informaţia fiind atât de vagă, dă loc la interpretări.

     +1 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.