duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Premierul Ciucă a vizitat șantierul noului sediu al Liceului Teologic Baptist din Arad

  de Special Arad | 22 octombrie 2022, 12:43 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Premierul Nicolae Ciucă a vizitat vineri, 21 octombrie, șantierul noului sediu al Liceului Teologic Baptist Alexa Popovici din Arad. A fost întâmpinat și condus prin clădirile aflate în construcție de către reprezentanți ai conducerii „EduFort”, împreună cu directorul liceului, Ovidiu Mihăieș.

  Delegația a trecut prin viitoarele laboratoare, prin una dintre sălile de mese, dar și prin clădirea viitorului amfiteatru. Premierul a întrebat despre numărul de elevi care urmează să beneficieze anual de educație odată cu finalizarea proiectului și a fost interesat să înțeleagă dacă școala se adresează doar copiilor aparținând cultului Baptist.

  „În cadrul Liceului Teologic Baptist Alexa Popovici studiază în prezent 1122 de elevi. Mai puțin de 40% dintre elevii noștri provin din familii aparținând cultului Baptist. Peste 60% din numărul total al elevilor, aparțin celorlalte culte religioase din județul Arad. Ne bucurăm de interesul crescut al părinților, care își îndrumă copiii spre școala noastră. Odată cu finalizarea noului sediu, vom putea să le oferim elevilor, un mediu de învățare la cele mai înalte standarde”, a declarant Ovidiu Mihăieș, directorul liceului.

  EduFort este un proiect al Fundației pentru Educație de Calitate, iar șantierul se situează pe strada Cetății nr. 1. Lucrările sunt estimate să dureze 5 ani și investiția e calculată să se ridice la 7 milioane de euro.

  „EduFort susține viitorul comunității arădene prin construcțirea noii clădiri a Liceul Teologic Baptist Alexa Popovici. Școala este una de stat și se construiește exclusiv din donații. Vizita prim-ministrului Nicolae Ciucă ne-a oferit ocazia de ai face cunoscut acest proiect important pentru arădeni și de a deschide calea unor discuții viitoare mai amănunțite”, transmite conducerea școlii.

  Mai multe detalii despre proiect se găsesc pe www.edufort.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.