Cupola de foc se extinde spre România. Ce temperaturi îi așteaptă pe arădeni de săptămâna viitoare

  de Special Arad | 16 July 2022, 7:39 PM | Știri Arad

  0

  Cupola de foc de deasupra Europei se extinde până în România. În Portugalia, Spania și mare parte a Franței sunt avertizări de caniculă. Unele zone sunt sub cod roșu, iar meteorologii anunță că temperaturile ar putea ajunge la 46 de grade Celsius. În România, disconfortul termic se va resimți în special în orașe, formându-se așa numitele „insule de căldură”, după cum a explicat climatologul Roxana Bojariu pentru Digi24.

  După câteva zile de temperaturi mai temperate, căldurile intense revin și în municipiul Arad, de săptămâna viitoare termometrele urmând să depășească 30 de grade Celsius, maxima fiind preconizată în jur de 37 de grade.

  Căldura va fi ascendentă, de la o zi la alta, săptămâna viitoare în municipiu, luni estimându-se (potrivit accuweather.com) ca temperatură maximă 30 de grade Celsius, după care marți 32 de grade, iar miercuri în jur de 34 de grade. De miercuri, se anunță deja cod de caniculă, temperaturile ajungând la 37 de grade, apogeul urmând să fie atins duminica viitoare, în 24 iulie, când sunt preconizate 38 de grade Celsius. Temperaturi de peste 30 de grade sunt preconizate și pentru următoarea săptămână.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.