David Popovici e primul campion mondial la natație din istoria României, la doar 17 ani!

  de - | 20 June 2022, 7:55 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  (foto: Pro Sport)

  David Popovici, la doar 17 ani, a devenit primul campion mondial la natație din istoria României! Tânărul înotător legitimat la clubul Dinamo a câștigat medalia de aur în proba de 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de seniori de la Budapesta, informează Digi Sport.

  Calificat în finală cu cel mai bun timp, 1:44.40, care a consemnat și un record la juniori, David Popovici s-a întrecut pe sine luni și a încheiat proba în 1:43.21.

  Astfel, David Popovici a bătut recordul pe care tot el îl stabilise cu o zi mai înainte.

  De-a lungul istoriei, România a mai obținut două medalii de aur la Mondiale, însă de fiecare dată la feminin. Au câștigat medalii de aur Tamara Costache, 1986 – 50 de metri liber și Diana Mocanu, 2001 – 200 de metri spate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.