joi, 30 mai, 2024

Special Arad Logo

  Puterea exemplului este de efect. Omul sfințește locul (II): de data aceasta în Confecții

  de Andrada Bobiș | 30 aprilie 2024, 2:25 PM | Recomandările editorilor | Strada

  3

  Așa cum s-a putut observa și în primul articol al seriei, Omul sfințește locul (I): micul colț de Rai de pe Banu Mărăcine (Galerie Foto) · Special Arad, adevărata putere a exemplului – prin care poate fi influențat atât de ușor comportamentul oamenilor – încă mai există în orașul nostru.

  Puterea exemplului colectiv duce la schimbări pozitive

  Mai sunt câteva zile până la Paște și ne-am bucurat să observăm că, da, mai sunt și alte spații – din jurul blocurilor –  frumos întreținute, iar puterea exemplului colectiv a dovedit din nou că are un impact semnificativ asupra celor din jurul nostru și poate influența modul în care cetățenii acționează și se comportă într-o comunitate.

  Blocul nr. 1, scara A și B, din Confecții – un alt colț de rai

  Ne bucurăm că în urma articolului în care a fost prezentat colțul de rai de la blocul 2, scara B, de pe Banu Mărăcine, puterea exemplului chiar a avut efect și la alți arădeni. Un alt exemplu vine de data aceasta din zona Confecții, de la Blocul 1 scara A și B, une locatarii și-au asumat  responsabilitatea de a menține spațiul din preajma blocului, curat și ordonat.
  Reflectăm asupra faptului că îngrijirea și amenajarea spațiilor comune în gospodăriile de la blocuri reprezintă nu doar o modalitate de a îmbunătăți aspectul estetic al locului respectiv, ci și un mijloc eficient de a promova un mediu mai plăcut și mai prietenos pentru toți locatarii din bloc.
  Ne dorim să avem ocazia să dăm cât mai multe astfel de exemple din orașul nostru și felicităm simțul civic al arădenilor care ne-au adus în atenție că exemplele pozitive încă mai există.
  Nu uitați că aveți oportunitatea să ne aduceți și dumneavoastră în atenție și alte astfel de spații frumos amenajate de la blocurile din municipiu, pe adresa [email protected] , iar noi le vom prezenta în articolele următoare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Locatarii din blocurile respective au amenajat foarte frumos. Au făcut în curtea din spate un parc cu bănci, loc de joaca și grătar. Împrejmuit cu gard din plasă de sârmă. Veșnic gol. Nu poate intra nimeni din afara, dar nici nu am văzut vreodată pe cineva din bloc.

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. 👏👍
   .
   Corect!
   Exact ce comentam la un alt articol: PUTEREA EXEMPLULUI .. !!!
   … dar unora este greu „să înțeleagă” dacă nu le convine sau nu îi avantajează .
   .
   E adevarat, această „putere a exemplului” poate să vină și de la omul de lângă noi, dar efectul maxim este când acesta vine de la Lideri, de la Autorități, și nu acele exemple „de fațadă”, pt că omul te simte când trișezi…!
   .
   În plus, când „puterea exemplului” vine de la Autorități, el poate fi „asezonat” și cu măsuri punitive, după Principiul:
   „Nu știi ? Îți arăt.
   Nu poți ? Te ajut.
   Nu vrei ? Te oblig !”

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.