sâmbãtã, 27 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Google premiază cele mai populare castele și cetăți din România

    de Special Arad | 9 august 2023, 1:16 PM | Naţional

    0

    Google anunță câștigătorii celei de-a treia ediții a Recenziei de Aur, un proiect anual prin care premiază cele mai apreciate locații de pe Google Maps. Pentru ediția de anul acesta, Google a premiat cu Recenzia de Aur castele și cetăți din fiecare regiune a țării. Din județul Arad, nu apare în listă nici Cetatea Aradului, nici Cetatea Șoimoș, Cetatea Șiriei sau Cetatea Ineului.

    Pentru analiză, Google a selectat locațiile cu un profil verificat și actualizat în Google Profilul Companiei, din categoriile castele, palate, cetăți și fortărețe. Câștigătorul din fiecare regiune istorică a României a fost locația cea mai apreciată din aceste categorii, respectiv cea care a avut cel mai mare număr de recenzii pe Google Maps în regiunea sa și un rating de peste 4,5 stele. Selecția celor nouă câștigători premiați cu „Recenzia de Aur” a fost făcută în urma datelor disponibile pe Google Maps la momentul analizei, în luna mai 2023.

    Iată cetățile și castelele care au primit premiul „Recenzia de Aur” în 2023 din partea Google:

    premiul Recenzia de Aur în 2023 din partea Google

    „Pe Google Maps se găsesc mii de recenzii de calitate, iar adeseori turiștii se inspiră din ele înainte de a decide să viziteze un obiectiv turistic. Mai mult, cele mai noi funcții AI din Google Maps, precum Immersive View, Rute Ecologice, sau Google Lens, îi pot ajuta pe turiști să se orienteze mai bine în călătoria lor printr-un oraș nou, din țară sau străinătate, sau să descopere monumente istorice excepționale. Castelele și cetățile sunt obiective turistice importante și ne-am bucura ca prin Recenzia de Aur, cât și prin Google Maps să reușim să aducem o mai mare vizibilitate asupra monumentelor istorice din România”, spune Elisabeta Moraru, Country Director Google România.

    Castelele și alte obiecte istorice sunt unele dintre cele mai bine cotate atracții evaluate de utilizatori pe Google Maps. Astfel, proiectul Google Recenzia de Aur și-a propus ca anul acesta să facă vizibile cele mai apreciate monumente istorice din CEE (Europa Centrală și de Est) pe Google Maps. Selecția include, pe lângă România, și alte țări precum Polonia, Republica Cehă, Slovacia și Croația.

    Harta cu locațiile câștigătoare Google Recenzia de Aur 2023 poate fi accesată aici.

    Detalii despre obiectivele turistice din România premiate cu „Recenzia de aur” în 2023 și anii anteriori pot fi găsite aici: goo.gle/recenziadeaur.

    Completarea Profilul Companiei în Google – un instrument de promovare gratuit pentru monumentele istorice și obiectivele turistice

    Pe Google Maps există locații din domenii diverse, de la organizații publice, monumente istorice, la afaceri din turism și HoReCa, la servicii specializate de tot felul (precum saloane de cosmetică sau frizerii), instituții financiar – bancare, magazine diverse, centre comerciale, afaceri din domeniul medical (precum centre medicale sau de analize) sau auto (service-uri, spălătorii auto etc.). Prin completarea Profilului Companiei în Google, monumentele istorice, organizațiile și afacerile vor apărea pe Google Maps și Google Căutare cu toate detaliile, iar informațiile despre acestea vor putea fi găsite de cei interesați prin căutare pe Google.

    Ghid de călătorie cu ajutorul funcțiilor AI din produsele Google

    Google Maps și produsele Google integrate cu IA (inteligență artificială) precum Rute Ecologice, Lens, Asistent Google, Multisearch și Live View ajută turiștii să călătorească mai eficient și mai interactiv. AI-ul Google ajută turiștii să caute ceea ce văd, de la imagini la video.

    Opțiunea de Rute ecologice în Google Maps – Rutare economă care respectă mediul înconjurător

    Google Maps poate indica și traseul cu cel mai mic consum de combustibil, dacă acesta este diferit de cel mai rapid traseu. Funcția de rute ecologice din Google Maps permite utilizatorilor să aleagă rute care sunt optimizate pentru cel mai mic consum posibil de combustibil.

    Cu Google Lens, călătorul poate căuta după ceea ce vede în jurul său

    După ce călătorul ajunge într-o anumită destinație, acesta își poate face explorarea mai atractivă folosind Google Lens ca ghid. Lens îl ajută să identifice repere, lucrări de artă, plante, animale și multe altele. Lens poate găsi obiectul cu camera și poate răspunde la întrebări precum „cine a construit această statuie” sau „ce este această floare frumoasă?”.

    Descoperirea bucătăriei locale cu ajutorul Multisearch

    Cu Lens Multisearch, călătorul poate combina cuvinte și imagini pentru a găsi ceea ce caută. Spre exemplu, poate afla ce fel de mâncare este într-o poză cu o prăjitură sau un fel de mâncare pe care nu-l cunoaște, printr-o o captură de ecran, pe care o poate deschide apoi cu Lens în aplicația Google. Prin opțiunea „în apropiere” la căutare va putea găsi apoi restaurante din apropiere care au mâncarea pe care o caută.

    Orientarea într-un oraș nou cu AR folosind Live View în Maps

    Turiștii aflați într-un oraș nou se pot orienta mai bine cu ajutorul Live View în Maps, prin activarea unor săgeți în realitate augmentată care indică exact drumul și direcția de mers. Opțiunea este disponibilă în orașele mari.

    Asistentul Google pentru cei care călătoresc cu mașina

    Șoferul îi poate pune întrebări Asistentului și îi poate da comenzi vocale care să-I ghideze în timp ce conduce.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    8 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.