duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O cetate din județul vecin, veche de 700 de ani, va fi restaurată cu aproape 2 milioane euro

  de - | 28 decembrie 2022, 7:15 PM | Regional

  0

  O cetate spectaculoasă din România va fi restaurată cu fonduri europene. Cetatea Colțești din județul Alba are peste 700 de ani și este un punct de atracție în zona de sud a Apusenilor.

  Primăria comunei Rimetea, pe teritoriul căreia se află monumentul istoric, a lansat o licitație în valoare de 9,63 de milioane de lei, fără TVA, (aproape două milioane de euro) prin care se dorește reabilitarea şi punerea în valoare a cetății, amenajarea drumului de acces și reabilitarea unui conac din satul Colțești, ca punct de informare turistică. Banii provin din fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

  Potrivit caietului de sarcini, este nevoie de săpături arheologice sistematice în zonele de intervenție necercetate, respectiv în donjonul cetăţii de jos şi în zona de palat şi bastion a cetăţii de sus. În afară de această cercetare este nevoie de supraveghere arheologică pentru operaţiunile de săpături şi îndepărtare a resturilor de dărâmătură.

  Citește mai mult pe adevarul.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.