sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Scrisoarea unei foste eleve de la Colegiul Național „Dimitrie Țichindeal” din Arad: „de peste 200 de ani modelează caractere într-un mod deosebit”

  de - | 31 mai 2023, 8:58 AM | Educaţie | Recomandările editorilor

  4

  În contextul grevei profesorilor, primim spre publicare o scrisoare semnată de o fostă absolventă a Colegiului Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” din Arad, prin care dorește să aducă mulțumire „pentru școala care de peste 200 de ani modelează caractere într-un mod deosebit”.

  Dragă școală, iubiți profesori,

  Mulțumesc, iubită școală pentru că m-ai format atât de frumos!
  Mulțumesc pentru spiritul de competitivitate pe care mi l-ai format și care m-a învățat să fiu mereu într-o competiție cu propria persoană!
  Mulțumesc pentru că mi-ai oferit mediul necesar punerii unor baze de cunoștințe bine consolidate!
  Mulțumesc tuturor cadrelor didactice din Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” Arad, care de-a lungul timpului și-au pus amprenta asupra formării mele.
  Mulțumesc pentru exigența, profesionalismul și dedicarea de care ați dat mereu dovadă.
  Mulțumesc tuturor profesorilor care timp de 8 ani au crezut în forțele mele, mi-au oferit modele de viață, m-au certat când a fost cazul și m-au motivat să îmi doresc mai mult de la mine!

  La patru ani de la absolvirea liceului, datorită tuturor celor menționate și a muncii de zi cu zi, nu am încetat niciodată să evoluez, să îmi doresc mereu performanță și să îmi spun mereu că pot mai mult, iar acest lucru mi l-am dovedit prin obținerea titlului de șefă de promoție a generației 2019-2023, în cadrul Facultății de Management în Producție și Transporturi, Universitatea Politehnica Timișoara!

  Nu voi putea niciodată să nu mulțumesc și să nu fiu recunoscătoare și mândră că am absolvit această școală, deoarece și această etapă a vieții, petrecută pe holurile școlii pedagogice, a contribuit la ceea ce am devenit astăzi. Chiar dacă au fost domenii diferite de studiu, a contat spiritul și valorile școlii în care m-am format!

  Pot să mărturisesc că atingerea performanței nu este ușoară, însă atunci când ai persoanele potrivite în jurul tău, am învățat că nimic nu e imposibil, iar eu pot spune că am avut parte de aceste persoane atât în cadrul școlii, cât și în cadrul facultății!
  Vă mulțumesc, domnilor profesori!
  Mulțumesc, Peda!
  «Un profesor își pune amprenta asupra eternității. El nu poate ști niciodată până unde ajunge
  influența lui» – Henry Brooks

  Cu prețuire,
  Geanina Bogluț

   

  Citește și:

  Enola Day – Mizeria învățământului românesc sau cum ne fură „aleșii” viitorul pe față • Special Arad 

  „Mereu sacrificați, niciodată respectați!”. Profesorii protestează în fața Prefecturii Arad | Foto • Video • Special Arad 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.