miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Mișcări de trupe” în mai multe imobile, pentru clasele a două școli din Arad

  de Raluca Medeleanu | 15 septembrie 2023, 11:16 AM | Administraţie | Educaţie | Recomandările editorilor

  4

  Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” (Pedagogic) și Liceul Penticostal au sedii neîncăpătoare, astfel că s-a luat decizia să se apeleze la o măsură de compromis pentru a rezolva problema: soluția stă în mutarea unor clase în alte imobile.

  Primarul Călin Bibarț a susținut o conferință de presă astăzi, în Sala Regina Maria din Palatul Administrativ, unde i-a avut ca invitați pe directorul Pedagogicului Sorin Haiduc și pe directoarea Colegiului Tehnologic „Aurel Vlaicu” Emanuela Leahu, școală care la ora actuală găzduiește și Liceul Penticostal din Arad și care, pe viitor, ar urma să găzduiască și unele clase de la „Dimitrie Țichindeal”.

  Mutări „în lanț”

  Pentru a putea veni în sprijinul claselor de la Pedagogic, va fi nevoie de o serie de „mișcări de trupe”, care vor fi după cum urmează: Inspectoratul de Poliție stă provizoriu într-un imobil de pe str. Labirint, dar când lucrările de renovare de la sediul original ajung la final, cândva anul viitor, clădirea în care stă acum temporar rămâne liberă. Acolo, în schimb, va fi mutat în întregime Liceul Penticostal. Prin această mutare, sălile de clasă pe care le ocupă acum la Colegiul Tehnologic „Aurel Vlaicu” vor fi puse la dispoziție pentru Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”.

  Intră din nou în „schemă” imobilul Fundației Vasile Goldiș

  Dar cum IPJ va mai sta o perioadă pe strada Labirint, în primă fază, s-a luat decizia ca acele clase rămase fără spațiu de la Pedagogic să ocupe imobilul care aparține Fundației Vasile Goldiș, de pe strada Mihai Eminescu, pentru care Primăria Arad a prelungit contractul de închiriere pe care îl avea inițial pentru orele pe care le-au avut elevii de la „Ghiba Birta” acolo (4000 euro/lună). Cum Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” este în sfârșit pregătit să primească elevii înapoi în clase, acele spații de pe str. Eminescu vor fi puse la dispoziție elevilor de la Pedagogic.

  Elevii de la Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal” nu vor mai face ore de după-masă

  Problema lipsei de spațiu de la Pedagogic nu este nouă. Directorul Sorin Haiduc a spus că totul a început în urmă cu aproximativ 7 ani, atunci când a preluat și clasele pregătitoare, conform noii legislații.

  Mutarea unor clase în imobilul Fundației Vasile Goldiș va rezolva problema mersului la școală după-masa. Mutarea va fi efectuată fie de săptămâna viitoare, fie după finalizarea Săptămânii Verzi, adică din 2 octombrie.

  „Încercăm să facem mutarea cât mai repede pentru că această variantă cu orele de după-masa e inconfortabilă pentru toată lumea”, a spus directorul Sorin Haiduc.

  Pe de altă parte, directoarea Colegiului Tehnologic „Aurel Vlaicu”, acolo unde vor fi ulterior mutate orele pentru unele clase de la Pedagogic, a spus că mereu a venit în sprijinul școlilor care se confruntă cu lipsă de spațiu, însă a profitat de ocazie pentru a transmite primarului că ar fi de bun augur o susținere financiară mai bună pentru școala pe care o conduce.

  În concluzie, edilul i-a garantat că la finalul acestor mutări Primăria o să investească în modernizarea laboratoarelor și a sălilor de clasă de acolo.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Întrebare: dacă elevii de la Ghiba Birta au revenit la sediu de la începutul anului școlar de ce a fost nevoie ca o parte a elevilor de la Peda să meargă la școală după-masă? Adică altfel spus, aceasta problema nu putea fi rezolvată începând cu 11 septembrie?
   Sau , urmând an electoral, unii creează crize și tot ei le rezolva?

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Oare nu a început încă scoala??? Atunci e ok sa se ocupe doar acum de aceasta problema directorii școlilor și primarul. Insa din pacate sunt elevi și părinți și cadre didactice care suferă din cauza nepăsării acestor responsabili. Nici o previziune nici o organizare din partea acestor DIRECTORI,PRIMARI inteligenta României care acționează doar sub impulsul presiunii. Educa tineretul acestei tari și conduc un municipiu!!!!

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Lucrările de la Colegiul Elena Ghiba Birta ,nu sunt nici la ora actuala finalizate,după atâția ani de zile!Elevii și profesorii au fost nevoiți sa înceapă scoala cu Saptamana verde,pentru ca nu au avut acces în sălile de clasa ,acolo desfasurandu- se lucrări.Demisolul nu este gata nici acum iar de accesulelevilor în curtea scolii,nici nu se pune problema,acolo fiind șantier .Se muta elevii de la Tichindeal în clădirea de pe Eminescu,cu încăperi înghesuite și fără curte,sa stea acolo 6- 7 ore ,fără posibilitatea de a ieși sa se recreeze,în pauze.Cel putin ,cat erau la Constructorul ,beneficiau de curte si teren de sport In atâția ani ,cât a durat renovarea Colegiului Elena Ghiba Birta ,se ridica o clădire de la zero.

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.