marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  „Mereu sacrificați, niciodată respectați!”. Profesorii protestează în fața Prefecturii Arad | Foto • Video

  de Raluca Medeleanu | 26 mai 2023, 11:48 AM | Reportaj | Știri Arad

  0

  Profesorii și angajații din educație au ieșit în stradă vineri dimineață și protestează în fața Prefecturii Arad, pentru a își exprima totala nemulțumire față de oferta guvernanților în contextul opririi grevei, ofertă pe care o consideră jignitoare.

  Strada A.D. Xenopol a fost închisă complet traficului rutier, profesorii protestând pe ambele trotuare, dar blocând și capătul de stradă dinspre Colegiul Economic. La protest au participat sute de oameni, atât cadre didactice, cât și personal nedidactic de la unități de învățământ din municipiu și din județ (de pe pancarte am putut identifica, de exemplu, Ineu, Lipova).

  „Nu mai putem!”

  „Dorim ca părinții și elevii noștri să înțeleagă nemulțumirea noastră, să ne fie alături și, prin demersul nostru, împreună, să putem realiza o educație de calitate și nu numai! Ne dorim nu doar salarii, dar trebuie să pornim de la salarii. Nu se poate ca un tânăr debutant să aibă 2400 lei, iar un profesor la sfârșit de carieră 4000 lei! Didacticul auxiliar, secretare, cu volumul de muncă foarte, foarte mare vor lua, față de anii trecuți, 3000 lei! Personalul nedidactic, de asemenea… Ultima ofertă pe care guvernanții noștri ne-au spus că a fost negociată cu sindicatele, nu e adevărat! Nu au negociat cu noi nimic! Doar au venit cu o ofertă! Acea ofertă jignitoare! Chiar foarte jignitoare! Să ne dai 2500 lei, ca unui asistat social?! Nu mai putem!”, a spus mulțimii, la megafon, unul dintre sindicaliștii SDI Arad.

  Echipați cu vuvuzele, fluiere și pancarte cu mesaje îndreptate către guvernanți, protestatarii au anunțat că vor continua greva atât timp cât va fi nevoie, până când vor simți că cerințele lor vor fi luate în seamă.

  Mesajele profesorilor

  „Mereu sacrificați, niciodată respectați”, „33 de ani de neputință, de minciuni și umilință”, „investiți în învățământ, copiii au nevoie de educație de calitate!”, „salarii decente”, „fără educație, moare orice nație”, „educația costă, ignoranța va costa mai mult”, „suntem în grevă pentru viitorul copiilor noștri”, „nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale”, sunt câteva dintre mesajele pe care profesorii le-au notat pe pancarte.

  Sindicaliștii au strigat în repetate rânduri „rușine să vă fie!” și inclusiv „jos Guvernul!”.

   

  Citește și: Enola Day – Mizeria învățământului românesc sau cum ne fură „aleșii” viitorul pe față • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.