miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce a însemnat stagiunea 2022 / 2023 la Filarmonica Arad

  de Tomck@t | 7 septembrie 2023, 6:02 PM | Cultură

  0

  Noua stagiune a Filarmonicii a început deja la începutul acestei luni cu opereta „Văduva veselă”, care trebuia să aibă loc în aer liber, în Piața Reconcilierii, dar a fost mutată în sala Palatului Cultural din cauza condițiilor meteo. Urmează un concert simfonic extraordinar, care face parte din Festivalul Internațional „George Enescu” 2023, cu violoncelistul luxemburghez Benjamin Kruithof și dirijorul Alexandru Ilie, dar înainte de a anunța concertele plănuite pentru perioada următoare, Filarmonica Arad a făcut un bilanț al stagiunii trecute.

  Au fost 66 concerte în cadrul programului minimal, 11 concerte „La Băncuțe”, 2 concerte în aer liber (Rock Simfonic și Zilele Aradului), 5 concerte realizate în colaborare cu parteneri externi și un concert de operetă, anunță Filarmonica Arad într-o postare de Facebook, care conține și un colaj de imagini într-un format video (vezi la final).

  De asemenea, instituția se laudă cu 20.428 de bilete vândute, 4.621 de elevi și copii care au călcat pragul Filarmonicii și peste 12.000 de oameni care au participat la concertele gratuite.

  „Suntem onorați de o asemenea susținere din partea publicului și îi mulțumim pe această cale. Cifrele prezentate mai sus ne confirmă pe deplin faptul că nu muncim degeaba și că Aradul, prin publicul său, vede în Filarmonică un pilon al culturii locale. Vă promitem că ne străduim să vă răsplătim așa cum știm noi: construim următoarea stagiune cu gândul la dumneavoastră. Vom aduce soliști de prim rang național și internațional, dirijori recunoscuți. Pe lângă concertele de muzică cultă, vom realiza concerte educative, de muzică pop, rock simfonic, puțin divertisment și ne vom bucura împreună”, anunță instituția în aceeași postare de Facebook.

  La nivel administrativ, stagiunea 2022 / 2023 a însemnat continuarea conducerii interimare a lui Sergiu Bacoș în ultimele luni ale anului 2022, iar din luna februarie 2023, preluarea postului de manager de către Laurențiu Muntean (foto).

  Laurențiu Muntean, director Filarmonica Arad - foto Special Arad

  Într-un interviu Special Arad, noul manager a promis că în mandatul său va pune un accent mai mare pe marketing și că va încerca să atragă în Filarmonică publicul tânăr, dar și arădenii care nu obișnuiau să treacă pragul instituției, marșând pe evenimente mai accesibile unui public larg, dar nu într-un mod încât să fie în detrimentul concertelor culte și clasice.

  Printre evenimentele inedite din stagiunea trecută, organizate sau coorganizate de Filarmonica Arad, se numără Gala Salbek Opera Festival, Arad International Masterclasses cu Norma Fisher și Nelly Miricioiu, profesoare la London Master Classes, precum și recitalul de pian Eduard Kunz în cadrul aceluiași eveniment și un alt Masterclass, de violoncel, cu Octavian Lup.

  Nu în ultimul rând, arădenii au mai avut parte și de concertul Orchestrelor Naționale de Tineret din Germania, Ucraina și Moldova în luna iulie, precum și de concertele Vița de Vie Simfonic și Cargo Clasic.

  Filarmonica Arad a încheiat postarea de Facebook cu mulțumiri: „Conducerea Filarmonicii vrea să mulțumească artiștilor: orchestranți și coriști deopotrivă, care s-au implicat în actul artistic, care au vibrat pentru public și care și-au asumat rolul de mesageri culturali pentru Arad. Sunteți formidabili și credem că împreună putem face Aradul un loc mai bun. Totodată, vrem să transmitem mulțumiri către Consiliului Local Arad și Primăria Municipiului Arad care ne-au susținut în toată această perioadă. Suntem conștienți că proiectele noastre costă, tocmai din acest motiv vrem să vă mulțumim încă odată”.


  (Fotografiile prezentate în video au fost realizate de Claudiu Negrea Photography)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.