luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Masterclass de violoncel cu Octavian Lup, la Filarmonica Arad

  de Special Arad | 11 aprilie 2023, 2:09 PM | Cultură

  0

  Vineri, 21 aprilie, Octavian Lup va susține un Masterclass de violoncel organizat de Filarmonica Arad.

  Înscrierile se fac la adresa de e-mail [email protected] sau printr-un mesaj direct pe conturile de Facebook sau Instagram ale Filarmonicii Arad.

  Octavian Lup este unul dintre cei mai străluciți violonceliști ai generație sale, laureat a numeroase concursuri din România și din străinătate, care a concertat pe patru continente ale lumii alături de nume cu rezonanță din domeniul muzicii clasice.

  În 2013 a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, clasa profesor Marin Cazacu, continuându-și studiile la Conservatorul Național Superior din Paris, unde i-a avut ca profesori pe Roland Pidoux și pe Xavier Phillips. De asemenea, Octavian s-a perfecționat la renumita „Kronberg Academy” din Germania, unde a fost îndrumat de violonceliștii Frans Helmerson și Gary Hoffman. La începutul anului 2019 obține titlul de Doctor în Muzică de la Universitatea Națională de Muzică din București.

  Octavian a cântat ca solist cu toate filarmonicile importante din România, inclusiv Filarmonica „George Enescu” din București. Dintre scenele internaționale pe care a urcat se numără: „Musikverein” din Viena, „Konzerthaus” din Berlin, „Philharmonie Berlin”, „Concertgebouw” din Amsterdam, „Luxembourg Philharmonie”. A colaborat cu nume importante din lumea muzicii precum Pinchas Zukerman, Cristian Măcelaru, Cvartetul Belcea sau David Garett.

  Pe lângă lângă activitatea solistică intensă, Octavian își dedică timpul tinerei generații de muzicieni, fiind lector universitar doctor la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

  Începând cu 2019 este violoncelist în Orchestra Operei Naționale din București, în paralel cu activitatea sa solistică. Octavian este deosebit de implicat și în latura pedagogică, oferindu-și experiența și cunoștințele noii generații de muzicieni, prin cursurile de măiestrie pe care le susține. Elevii și studenții săi sunt recunoscuți deja la nivel internațional, reprezentând România cu cinste. De asemenea, este atras de arta dirijorală, fiind dirijorul orchestrei „New Hope”, pe care a înființat-o în urmă cu trei ani.

  De-a lungul activității sale profesionale, Octavian a fost distins cu zeci de premii la Concursuri Naționale și Internaționale, dintre care amintim: Premiul I și Marele Premiu la toate Olimpiadele Naționale de Muzică între anii 2001-2007; Câștigătorul selecției naționale al „Eurovision Young Musicians”; Marele Premiu la Concursul Internațional „George Georgescu” Tulcea; Marele Premiu la Concursul Național “W. A. Mozart” Târgoviște; Premiul al II-lea la Concursul Internațional “David Popper” Ungaria; Marele Premiu la Concursul Național „Paul Constantinescu” București; Marele Premiu la Concursul Național „Mihail Jora” București; Semifinalist al Concursului Internațional „George Enescu” în 2014 şi în 2016, aflăm de pe pagina web Romanian Chamber Orchestra.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.