marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Violoncelistul luxemburghez Benjamin Kruithof și dirijorul Alexandru Ilie, într-un concert simfonic de excepție la Arad, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” 2023

  de Special Arad | 5 septembrie 2023, 5:07 PM | Cultură | Muzică

  0

  Filarmonica Arad, în parteneriat cu Artexim, organizatorul Festivalului Internațional „George Enescu”, invită publicul arădean la un concert simfonic extraordinar ce va avea loc joi, 14 septembrie 2023, la ora 19.00, în Sala Palatului Cultural din Arad.

  Sub egida Festivalului Internațional „George Enescu”, cea mai importantă manifestare culturală organizată sub înaltul patronaj al Președinției României, și cuprins în seria evenimentelor conexe, concertul aduce în prim-plan două opere majore ale literaturii simfonice universale. Programul este alcătuit din Concertul în La minor op.129 de Robert Schumann, considerată „cea mai îndrăzneaţă şi aventuroasă” partitură destinată violoncelului și Simfonia nr. 9 în Mi minor „Din lumea nouă” op.95 de Antonin Dvořák.

  Sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie și cu participarea tânărului violoncelist luxemburghez Benjamin Kruithof, câștigător al Concursului Internațional George Enescu 2022 (secțiunea violoncel), publicul va avea ocazia de a se bucura de muzică de excepție.

  „Este o onoare și o mare bucurie să anunțăm acest concert simfonic extraordinar, care va rămâne cu siguranță în istoria muzicală a Aradului. Colaborarea cu Artexim și Festivalul Internațional „George Enescu” reprezintă un moment de cotitură pentru noi. Ne deschide ușa către o lume a muzicii clasice cu o reputație mondială și marchează un pas semnificativ în dezvoltarea noastră culturală. Acest eveniment reflectă angajamentul nostru constant de a aduce muzica de înaltă calitate la Arad și să promovăm cultura și artele în comunitatea noastră, iar asta nu ar fi fost posibil fără eforturile susținute ale întregii echipe de la Filarmonica Arad.

  Sunt convins că acea seara va fi una memorabilă pentru toți cei prezenți și sper că minunatul  concert va fi doar începutul unei lungi serii de evenimente de calitate pe care dorim să le aducem în Arad în viitorul apropiat. Ne dorim ca muzica să devină o parte integrantă a vieții culturale din oraș și să aducem bucurie și inspirație prin intermediul artei. Vă așteptăm cu drag să vă alăturați nouă și să experimentați bucuria și emoția muzicii clasice în interpretarea excepțională a lui Benjamin Kruithof la violoncel, sub bagheta dirijorului Alexandru Ilie,” a transmis Laurențiu Muntean, managerul Filarmonicii Arad.

  Violoncelistul luxemburghez Benjamin Kruithof și dirijorul Alexandru Ilie, într-un concert simfonic de excepție la Arad, în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” 2023

  Benjamin Kruithof

  Violoncelistul luxemburghez Benjamin Kruithof, câștigătorul ediției 2022 a Concursului Internațional „George Enescu”, este elogiat pentru interpretarea sa nobilă și frumoasă și a obținut recunoaștere internațională prin numeroase premii, inclusiv Premiul Pablo Casals din Spania și Premiul Anne și Françoise Groben din Luxemburg. Cu o carieră impresionantă în domeniul muzicii de cameră și concerte remarcabile în săli prestigioase din întreaga lume, Benjamin Kruithof impresionează și prin înregistrările sale, inclusiv albumul „Russian Mood”, și cântă la un violoncel valoros din secolul al XVIII-lea și un arcuș rar realizat de François Xavier Tourte.

  Alexandru Ilie

  Alexandru Ilie, dirijor și muzician român, cu o formare muzicală solidă, a dobândit o recunoaștere extinsă pentru talentul său dirijoral și interpretarea muzicii clasice. De-a lungul carierei sale, a obținut numeroase premii și recunoaștere în concursuri de dirijat, iar prezența sa remarcabilă pe scenele filarmonicilor din întreaga țară și colaborările cu orchestre naționale de renume îl consolidează ca una dintre figurile marcante ale muzicii clasice din România. Pe lângă activitatea sa în muzica clasică, Alexandru Ilie explorează și conceptele de „fusion” muzical, combinând muzica clasică cu elemente din muzica pop-rock și reinterpretând piese celebre în stil pop-simfonic. În prezent, este dirijor permanent la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” și Opera Comică pentru Copii, dar și fondator și co-fondator al ansamblurilor Camera Intermezzo, Corul Regal și VIBE Orchestra.

  Biletele pot fi achiziționate online accesând site-ul Filarmonicii, www.filarmonicaarad.ro și site-ul partener www.bilete.ro, dar și de la casa de bilete din Piața George Enescu Nr. 1, Arad, România, în timpul programului de funcționare.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.