duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vița de Vie Simfonic, la Filarmonica Arad

  de Tomck@t | 20 februarie 2023, 7:06 PM | Cultură

  0

  Primul eveniment inedit la Filarmonica Arad de când noul manager al instituției este Laurențiu Muntean va fi o colaborare cu trupa Vița de Vie, un concert rock simfonic dirijat de maestrul Remus Grama.

  Evenimentul organizat de Arad Events și Filarmonica Arad este programat pe data de 27 aprilie, ora 19:00. Biletele se găsesc deja online, pe iabilet.ro, urmând ca peste câteva zile să fie disponibile și la casieria Filarmonicii Arad.

  Primul eveniment de acest fel a avut loc în anul 2018, în cadrul Festivalului „Awake”, atunci când trupa Vița de Vie, împreună cu membrii Orchestrei Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, condusă de violonistul Remus Grama, au creat o reprezentație electrizantă, concretizată ulterior în primul album live, intitulat „Vița de Vie… în Corzi”.

  Managerul Filarmonicii Arad, Laurențiu Muntean, a menționat în interviul Special Arad că dorește să atragă spre Filarmonică și un public tânăr în timpul mandatului său, încercând să ofere un program diversificat, cu mai multă muzică modernă/comercială:

  „Cu siguranță, repertoriul principal va rămâne muzica clasică. Fără doar și poate, cum spuneam, nu-mi propun «revoluții muzicale», doar că… mi-aș dori să aducem un pic mai multă muzică modernă/comercială. Când spun «modernă», n-aș vrea să se înțeleagă muzică abstractă-modernă, ci muzicile care aduc public. Aș vrea să folosim într-o proporție puțin mai mare decât a fost în trecut”, a spus managerul la începutul lunii februarie. Interviul complet, aici.

  Trupa Vița de Vie a mai colaborat, în anul 2021, și cu Filarmonica Brașov, în cadrul proiectului Amplify Concerts.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.