luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  ExclusivDirectorul general al ziarului „Aradul”, cotidian finanțat de omul de afaceri Valer Blidar, încearcă să deturneze investigația Special Arad la CTP. Declarația înregistrată audio îi trădează reaua-credință

  de Andrei Fuliaș | 28 septembrie 2016, 12:00 PM | Investigaţii

  7

  În urma investigației publicate de Special Arad ieri, 27 septembrie 2016, cu titlul Grup infracțional organizat, „combinație” a unui angajat, greșeală sau ce? Compania de Transport Public împreună cu ziarul „Aradul” au ascuns o licitație publică pentru spații!, Andrei Ando, directorul general al Centrului Media West, din care face parte și ziarul Aradul, o societate susținută financiar de omul de afaceri Valer Blidar, a reacționat printr-un comentariu postat pe site-ul nostru prin intermediul Facebook. Acesta ne acuză, mai mult sau mai puțin direct, că am mințit și ne spune că „declarația pe care o transcrieți nu este declarația pe care v-am dat-o”.

  În continuare vă redăm comentariul domnului Andrei Ando:

  Andrei Fuliaș, la toată această înșiruire de scenarii și presupuneri, vă răspund ce vă spuneam și la telefon, dar nu a contat deloc în economia redactării articolului: nu am nicio legătură cu ceea ce s-a întâmplat și am declanșat o procedură internă de verificare să aflu despre ce este vorba (este procedura despre care spuneți că nu există, dar nu știu pe ce vă bazați, de vreme ce ține de activitatea din centrul nostru media). Declarația pe care o transcrieți nu este declarația pe care v-am dat-o. Repet: am spus clar că nu știu ce s-a întâmplat și că voi verifica. Cum se ajunge de aici la lungul șir de presupuneri, asocieri, afirmații despre „grup infracțional” și „caracatiță” în centrul căreia aș fi eu? Prezentați speculații cu titlu de acuzații și ajungeți la concluzia că identificarea altui responsabil în afara mea este „o bazaconie”. Cu alte cuvinte, ați și judecat cazul și mi-ați pronunțat condamnarea. Pentru cei care sunt curioși și de versiunea mea: nu îl cunosc pe dl. Lazarev, nu l-am văzut niciodată, nu am auzit de el niciodată (că are un banner pe site-ul său, cu West TV, nu înseamnă că am schimbat vreodată, măcar, o vorbă cu el), nu am niciun amestec în această chestiune. O seară bună dvs. și cititorilor dvs..”

  comentariu-ando

  Astfel, pentru conformitate și mai ales pentru că noi nu ne mințim cititorii, am decis să facem publice înregistrările celor două convorbiri telefonice avute marți cu Andrei Ando, cu privire la această speță. Sau, cum spune Andrei Ando, să respectăm „economia redactării”.

  În prima dintre aceste convorbiri, i-am spus domnului Ando că cei de la CTP acuză ziarul Aradul că ar purta vina pentru toată această situație și că, din cauza acestei situații, compania de transport ar fi nevoită să anuleze licitația respectivă. Acesta ne-a răspuns că nu știe exact despre ce este vorba, că se va interesa să vadă și că ne va suna dânsul pentru a ne lămuri.

  Aici puteți asculta discuția dintre editorul Special Arad – Andrei Fuliaș și directorul general al Centrului Media West, convorbire ce a avut loc la ora 14:05:25.

  Ulterior acestei discuții, domnul Andrei Ando a revenit cu un telefon, după exact șase minute de analiză internă, prin care ne-a spus că vina este a unui angajat al ziarului Aradul, că acesta ar fi uitat să publice anunțul pe data stabilită și că a încercat să dreagă situația publicând anunțul pe 22 septembrie. Tot Andrei Ando ne-a spus că vor fi luate măsuri disciplinare împotriva angajatului cu pricina.

  În continuare vă redăm și cea de-a doua convorbire cu Andrei Ando, discuție ce a avut loc la ora 14:11:07:

  Parcă din nou nu se leagă niște lucruri dacă stăm să disecăm discuțiile avute cu Andrei Ando și comentariul prin care suntem acuzați. Acesta ne spune că angajatul ziarului Aradul „a încercat acum, când i-au cerut de la companie, a încercat să corecteze cumva acest lucru”. Ei bine, doamna Birău ne-a spus că cei de la companie au dat anunțul în august, angajatul CTP confirmă, și tot doamna Birău ne-a spus că ei și-au dat seama că anunțul a apărut în septembrie abia după ce am insistat noi asupra lui, pentru că abia atunci angajatul CTP a cerut ziarul de la Aradul. Deci, cum a încercat angajatul ziarului să „corecteze acum”, dacă ziarul a apărut pe 22 și cei de la companie au cerut ziarul pe 26. Ceva nu se leagă aici, așa-i???

  Așadar, ce nu este adevărat sau ce nu se regăsește în declarația dumneavoastră, domnule Andrei Ando? Și, mai mult, nu conduceți dumnevoastră ziarul „Aradul”? Nu răspundeți editorial de ce apare publicat? A… vă deranjează cumva că am amintit că un angajat este vinovat, așa cum ați precizat dumneavoastră la repezeală pentru a minimaliza ceea ce s-a întâmplat?

  Sincer, nici nu mai contează dacă îl cunoașteți pe omul de afaceri Lazarev pentru că nu ăsta e subiectul investigației (deși o anumită importanță are). Contează ceea ce s-a întâmplat cu adevărat (poate observați că noi nu v-am acuzat de nimic, decât am expus anumite scenarii posibile, fără să judecăm pe nimeni așa cum sugerați), iar comentariul postat de dumneavoastră pe Facebook nu face decât să deturneze atenția cititorului de la ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în spatele ușilor închise de la ziarul „Aradul” și de la Compania de Transport Public Arad.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tipic Ando! Acest pseudo-ziarist, om de cultura, cadru universitar etc, este unul dintre cei mai mari impostori care au aparut in Arad dupa dec ’89 si ar trebui eliminat din spatiul public definitiv! Nu inteleg cum (si de ce) a fost promovata aceasta lichea de autoritatile locale (Falca, Cionca) de persoane din spatiul academic (Lizica Mihut) sau de oameni de afaceri (Blidar de la Astra Vagoane)?!?
   Bravo Andrei!

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.