duminicã, 21 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Când arădenii uită… nimic nu mai e la locul lui

  de Mihai Todoca | 10 ianuarie 2024, 1:34 PM | Blogul Special Arad | Recomandările editorilor

  13

  (foto: https://thecarpentersdaughter.co.uk/)

  De mic copil am învățat de la taica, străbunicul meu, că fiecare lucru are locul lui. „Aici punem cleștele, aici patentul, aici cheia franceză, dincoace ciocanul, iar cuiele în cutia asta de margarină. Fiecare e la locul lui acum”, spunea el când intram în atelierul lui și răvășeam tot, în căutarea unei bucăți de sârmă.

  Încetul cu încetul, am învățat unde stă securea, unde se pun greutățile de la cântar și ce loc au cocenii în magazia de lemne. Totul ordonat, totul curat.

  Azi, îmi este dat să aflu că Andrei Ando, cu locul bine asigurat în funcția de director executiv al CJA și președinte în Consiliul de Administrație al Zonei Libere Curtici, va avea o rubrică săptămânală într-un ziar local. Nu am nimic împotriva ambițiilor profesionale, avem nevoie de oameni care doresc să se autodepășească și voi fi primul care să aplaude asemenea porniri. În situația domniei sale însă, am rezerve! Mari.

  Pentru că a mai gafat-o în trecut, și nu din simplă ardoare de a munci. A crezut că informațiile lansate de acesta nu vor fi verificate, însă noi le-am verificat și am dat de lucruri rușinoase, ca să nu spun direct minciuni crase și grase.

  Știm că ați uitat, că așa e natura umană, dar și pentru că viața merge pe repede înainte. Așa că vă aduc aminte că Andrei Ando a lansat ideea că șuhaida este produs arădean, un lucru cât se poate de fals și care nu este la locul lui. Nu mai reiterăm aici toate informațiile legate de „șuhaidă”, dacă vreți ceva „dulce”, puteți citi AICI articolul scris de colegul meu Tomck@t.

  Vă aducem aminte că în urma unei investigații Special Arad (detalii aici), s-a descoperit trucarea unui anunț de licitație, publicat cu o dată anterioară în ziarul Aradul, al cărui director era Andrei Ando. Din nou, un lucru care nu e la locul lui. Pe atunci, Valer Blidar, acționarul majoritar, trimitea un comunicat în care desființa ziarul și, ulterior, și West TV, spunând că :

  a fost analizată activitatea Centrului Media West, respectiv cazul apărut în presa on-line arădeană constatând următoarele:

  – Dezordine și indisciplină redacțională în cadrul Ziarului Aradul;

  – Îndeplinirea necorespunzătoare a sarcinilor de serviciu;

  – Lipsa supravegherii activității din partea conducerii ziarului;

  – Afectarea gravă a imaginii Conducerii și Acționarilor societății noastre.

  În consecință, Consiliul de Administrație decide:

  – Încetarea activității Ziarului Aradul începând cu data de 01.10.2016.

  – Disponibilizarea personalului aferent.”

  și că:

  „Interzicem domnului Ando Andrei să mai publice pe diferite site-uri on-line sau alte canale media articole ori răfuieli personale cu diverși, uzând în vreun fel de titulatura ASTRA Vagoane Călători, conducerea sau acționarii acesteia.” (Întregul articol AICI)

  Însă Andrei Ando a renăscut din propria cenușă și acum dorește să fie prezent și în publicații locale. Adică, să fie mult mai vizibil în anul electoral 2024.

  Nu în ultimul rând, reapariția sa în paginile unui jurnal e (și) un semnal de alarmă pentru tovarășii săi de partid. O dată cu cumulul atâtor funcții, se „văd” ambițiile și interesul domnului Ando pentru ceva mult mai… consistent, iar dacă taica l-ar vedea ar spune: „Nu e la locul lui”…

  And if you don’t know, now you know…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Mihai Todoca, numele celui de la Astra este Valer Blidar, nu Vasile. Dacă l-ați greșit, pe logica pe care v-ați construit articolul, nu sunteți la locul potrivit, pentru că cei care greșesc nu au ce căuta în presă. Sau logica asta se aplică doar pentru greșelile altora?
   P. S.: Nu cred că veți publica acest comentariu.

   --2 voturi
   +1
   -1
  2. In primul rand,nu e dl.Ando,ci dl.dr.Ando;in aldoilea rand,invidia razbate din notita(caci articol nu e)de mai sus…De fapt,asa e romanul si de aceea tara asta nu progreseaza,pentru ca unii scot ochii altora,ca la randul lor,sa le fie scosi ochii de altii si tot asa….Apoi as sugera autorului sa indrazneasca sa scrie si dumnealui editoriale documentate cat mai bine,si sa faca o reala concurenta d-lui dr.Ando.Poate ca ar fi cea mai potrivita replica..Dar daca nu este de unde….

   --9 voturi
   +1
   -1
   • Eu am făcut o greșeală pe care o mai pot face și alții, din grabă, din neatenție. O simplă greșeală pe care mi-am asumat-o, însă când vine vorba de a scrie minciuni cu bună știință precum șuhaida e produs arădean, nu știu ce este mai rușinos. Eu am greșit un prenume, domnia sa… De aceea spun că se compară mere cu pere

    +4 voturi
    +1
    -1
  3. Să nu uităm că A.A. avea la Trustul Media West un tovarăș-preten-feldi numit Vasile Blidar, acum mare profesor universitar doctor docent habil. psiholog etc. la UAV, fieful plagiatorilor. Poate de-aici și confuzia de nume, scuzabilă oricum. Hidra politico-administrativo-academico-mediatică are multe capete la Arad.

   +13 voturi
   +1
   -1
  4. Da, e frustrant sa vezi toti neavenitii si plagiatorii ca huzuresc sustinuti de titlurile obtinute fara nici o justificare…singurul poate merit a lui A.A. fiind ca stapaneste ortografia spre deosebire de ceilalti “Dr”.
   Cei care le contesta propaganda si demasca confiscarea tuturor zonelor de putere si influenta unde se jongleaza cu banii publici spuneti dvs. ca sunt invidiosi?! Intentionat coborati nivelul la un tip de galceava specifica acestora si deturnati atentia de la rolul etic si moral al presei si implicit jurnalistilor! Despre asta e vorba in articol!

   +5 voturi
   +1
   -1
  5. Ca si concluzie pentru scutierii (George, Valer, invidie … ) locul domnului dr.dr. a.a. intr-un clasament mondial este cam acelasi pe care il ocupa univeristatiile unde si-a sustinut cele doua doctorate, adica la fundul, fundului … din pacate nu vedeti padurea de copaci sau si daca o vedeti, sa zicem ca asta va este misia si probabil asa este la fisa postului! Traiti sefu’ !

   +4 voturi
   +1
   -1
  6. In sfarsit ati luat initiativa pe care trebuia s-o luati inca de cand a obtinut AA al doilea doctorat, post la Vlaicu, la CJ, la zona libera, la editurile fantoma din Ungaria si asa mai departe…dar e bine si asa, macar isi aduc oamenii aminte de cine e acest personaj. Nu ar strica o investigatie amanuntita a lucrarilor lui “stiintifice” si a motivelor pt care doctoratul de la Oradea nu e inca public. Ca tare agita ca gaina cu sare pe coada prin social media ca ce scrie el ii 100% original cand de fapt is articole din ziare vechi repovestite sau traduse

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.