duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Despre găuri numai de bine!

  de Tomck@t | 18 iulie 2019, 2:35 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  1

  De-a lungul evoluției umane, găurile au fost și sunt esențiale în viața de zi cu zi. Găurile ne acompaniază de la conceperea și nașterea noastră, trecând prin viață, până la tragicul sfârșit. Vorba aia: din gaură ne naștem, în gaură ne întoarcem. Prin umplerea găurii trăim (nu vă gândiți la prostii, e vorba de mâncare!), prin umplerea găurii garantăm conservarea și reproducerea speciei noastre (…asta e, gândiți-vă la prostii), umplem cu satisfacție deplină găuri financiare în buzunare – pentru asta muncim o viață întreagă – și băgăm zilnic cheia în gaură ca să nu ni se fure obiectele muncii de-o viață, iar în micile pauze băgăm niște fise în gaura automatului de cafea sau suc la doză, ori la păcănele, fiecare după plăceri. Oamenii de știință caută cu telescoape imense găuri până și în cosmos, le analizează îndelung și filosofează asupra posibilităților nelimitate ale Forței unor găuri mai mult sau mai puțin minore, sau mai mult sau mai puțin supermasive, ca să nu mai vorbim, pe de altă parte, de faptul că în limba engleză e o diferență fonetică literalmente zero între „whole” (întreg) și „hole” (gaură). Fie că realizăm sau nu, am avut tot timpul o fascinație subconștientă obscură pentru găuri. Am putea spune că dacă n-ar fi găuri, n-ar mai fi viață… Nimic n-ar mai fi la fel fără găuri!

  Ce ne stresăm atâta, deci, cu găurile astea ce răsar cu preponderență în asfalt?! Găurile au fost și vor fi mereu, acum şi pururea şi în vecii vecilor amin, aici, acolo, aiurea și pretutindeni. Uite, la Arad, de exemplu, am avut și avem colecții întregi (am putea crea chiar o rubrică specială pe Special Arad, cu denumirea „Gaura Specială”!), uite una aiciaici, o alta pe pod sau puțin după pod o alta mai artistică, chiar (fir-ar a naibii să fie cacofonia cu tot cu virgulă care ne găurește simțul estetico-lexical!)… și încă nici n-am pomenit de întreaga operațiune centrală recentă, cu fronturile multilaterale pentru crearea, respectiv astuparea găurilor pentru reabilitarea rețelei de canalizare…

  Iată așadar încă una, între liniile de tramvai de pe Bulevardul Revoluției, între străzile Andrei Mureșanu și Ion C. Brătianu. E o gaură proaspătă, fără niciun rost sau scop în viață, decât și doar o nouă gaură de dragul găurii sub auspiciul sloganului „Gaură pentru viață!”.

  Așa că… despre găuri numai de bine!

  67306530 642975029542932 3177025349376540672 n

  UPDATE

  20 iulie 2019. La două zile după publicarea acestui articol pe Special Arad, gaura în cauză a fost astupată.

  Să (NU) îi fie țărâna ușoară! 😛

  GAURA ASTUPATA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. hai sa vedem doar de curiozitate cat timp va dura pana la „vindecarea” gaurii.
   Gaura – sora care fusese 5 metri mai in fata, in spatiul verde, statuse luni de zile linistita, am reclamat-o si eu in aplicatia inutila MyArad, s-a scris despre ea si in presa.

   Dupa chinurile facerii au reusit sa bata niste betze carne in pamant sa puna o „pamblica” pe langa linia de „tranvai” sa nu cada oamenii creduli in ea.
   si dupa inca o bucata de timp au si astupat-o.

   ai zice ca toti sunt pe Marte, ca nu umbla pe strazi, ca ii doare in spitz, acolo, in lumea lor.

   Poate ne fac in ciuda si umplu gaura asta repede.Dar la cum arata orasul asta, se potriveste perfect in peisaj.Asa ca ar fi pacat.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.