Un festival care a lăsat în urma sa… Universul. Scurt interviu cu artistul The Orion la Particles | Foto/Video

  de Raluca Medeleanu | 14 mai 2018, 7:38 PM | Cultură | Interviuri | Topic special

  0

  Festivalul Particles s-a încheiat duminică, însă a lăsat în urma sa ceva cu adevărat frumos. În piscina fostei terase Riviera, de pe malul Mureșului, a rămas o parte a Universului, grație artistului stradal timișorean cunosut sub numele de „The Orion” care, în timp ce noi ne relaxam în timpul zilei pe canapelele din peleți, sau participam la diferitele ateliere din cadrul festivalului, lucra cu spor, în plin soare, pentru ca nouă să ne rămână o amintire fantastică, de-a dreptul cosmică.

  Merită să menționăm că înainte de festival, piscina și practic întreaga terasă se aflau într-o stare complet deplorabilă: deteriorate și înghițite de bălării. Rezultatul curat pe care îl vedeți e grație muncii de mai bine de două săptămâni a unor tineri foarte dedicați.

  L-am oprit puțin din lucru pe „Orion” sâmbătă, în cea de-a doua zi de festival, și l-am luat la întrebări, printr-un interviu filmat spontan, curioși fiind cum a dobândit tehnica de a face picturi murale și de ce pictează doar peisaje spațiale. Surprinzător, am aflat că tânărul nu are studii în domeniul artei, ci este autodidact, „activează” de aproximativ zece ani, iar până la ora actuală a pictat deja un număr impresionant de lucrări pe pereții din mai multe orașe din țară, dar și din străinătate. Fascinația pentru Univers o are de când era mic, iar la Arad ne-a mai lăsat o „mostră” din talentul său, anul trecut, în cadrul festivalului StrArad din Parcul Eminescu.

  Despre pictura din piscină ne-a spus că va reprezenta o „gaură în spațiu” și că face parte dintr-un proiect numit „Wormholes” („găuri de vierme”, n.red). A estimat că va dura în jur de trei zile, chiar pe întreaga perioadă de Particles, până va fi gata. Astfel că astăzi am revenit entuziasmați pe malul Mureșului pentru a fotografia rezultatul efectiv electrizant. Recunoaștem, ne-a lăsat înmărmuriți: piscina a fost absorbită în întregime de o „gaură de vierme” și aruncată cine știe în ce dimensiune sau perioadă de timp.

  Mai jos, vă invităm să vizionați scurtul interviu video cu „The Orion”, după care să admirați capodopera sa cosmică.

  12 mai 2018, pictura în lucru:

  14 mai 2018, pictura este completă:

   

  Mai multe imagini, în Galeria Foto.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.