sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cum poți „opri” un glonț în aer? Îl filmezi la 73.000 FPS…

  de Special Arad | 1 septembrie 2015, 10:36 AM | Video

  0

  Cei de la MythBusters au reuşit să ne uimească din nou cu un clip fascinant prin simplitatea subiectului şi spectaculos prin conţinut – un glonț tras dintr-un pistol.

  Dacă de-a lungul anilor aţi aşteptat cu sufletul la gură fiecare emisiune MythBusters, veţi fi cu siguranţă încântaţi de noua lor pasiune ce constă în postarea de clipuri impresionante pe YouTube. Pentru că şi cele mai banale activităţi pot fi spectaculoase dacă sunt imortalizate cu camera potrivită la un număr fabulos de cadre pe secundă, în scurt metrajul de mai sus puteţi observa în detaliu un glonț tras dintr-un pistol.

  După foarte mulţi ani petrecuţi desfiinţând sau confirmând mituri populare pe Discovery, cei doi indivizi au reuşit să pună mâna pe una dintre cele mai rapide camere video din lume. Aceasta poartă numele The Phantom şi are abilitatea de a captura conţinut video la o viteză de 73.000 de cadre pe secundă. În mod evident, orice ai filma în astfel de condiţii te poate lăsa cu gura căscată, dar un glonț letal ieşit dintr-un pistol se pretează de minune într-un astfel de scenariu.

  Practic, a fost capturat exact momentul tragerii, după cum se poate vedea în imaginea de mai sus. Per ansamblu, sunt şanse foarte mari să nu fi văzut niciodată această acţiune banală în acest format. Nici nu cred că aţi ştiut că pentru foarte puţin timp, glonțul generează un mic nor sub formă de ciupercă cumulată cu alte câteva fenomene greu sesizabile sau explicabile. În plus, după cum zice şi Adam Savage, este pur şi simplu foarte cool

  Sfatul meu este să urmăriţi clipul de câteva ori, nu doar o singură dată, pentru că sunt şanse foarte mari să sesizaţi detalii la vizionări ulterioare pe care prima oară le-aţi ratat.

  Sursa: Playtech

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.