miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ce se întâmplă cu bagajul tău după ce faci check in-ul la aeroport

  de - | 3 septembrie 2015, 9:54 AM | Video

  0

  Un video filmat în aeroportul Schiphol din Amsterdam arată traseul suprinzător pe care îl are bagajul tău după ce este cântărit şi verificat.

  Aeroportul  Schiphol este unul dintre cele mai avansate aeroporturi din lume din punct de vedere tehnologic, după cum scrie The Telegraph.

  După ce a trecut de zona de manipulare, bagajul merge de-a lungul unei reţele de benzi  transportoare asemănătoare unei autostrăzi, cu răsuciri şi cotituri până ajunge în final în camerele din halele industriale ale aeroportului. Apoi, bagajul este coborât printr-o serie de ascensoare ca într-un film cu James Bond.

  În final, bagajul ajunge în depozitul central de unde este luat de un robot care îl plasează automatic într-un container care urmează să fie îmbarcat în avion.

  Roboţii pentru bagaje au fost instalaţi în aeroportul Schiphol începând din 2009, după ce a fusese lansat un modul special de descărcare mecanică pentru bagaje, care permitea valizelor să fie descărcate în mod automat din containere pentru prima dată.

  Amsterdam Schiphol este al cincilea cel mai aglomerat aeroport din Europa. Anul trecut, pe aeroportul din Amsterdam au trecut  55 de milioane de pasageri.

  Tot mai multe aeropoturi din lume au anunţat instalarea unei tehnologii speciale pentru bagaje. Următorul aeroport care va avea un astfel de sistem va fi Norman Foster din Mexico City, care îşi propune să fie cel mai durabil aeroport din întreaga lume şi să ofere pasajerilor cele mai moderne facilităţi.

  Sursa: Gandul.info

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.