duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Călătorie spre marginea Universului – o fascinantă expediție cosmică în timp și spațiu

  de Special Arad | 21 noiembrie 2015, 12:01 PM | Video

  0

  Documentarul „Journey to the Edge of the Universe” (Călătorie spre marginea Universului) ne propune cea mai desăvârșită expediție imaginară, pornind de pe Pământ pe suprafața planetelor din sistemul nostru solar și chiar pe suprafața Soarelui nostru, explorând mai apoi Calea Lactee și, ieșind din ea, Universul incredibil de colosal, imposibil de perceput cu mintea umană, aruncând un ochi prin alte galaxii, „vizitând” Găuri Negre, Pulsari, Quasari, Nebuloase și Supernove, terminând explorarea spațială acolo unde timpul și spațiul încetează să existe… începutul începuturilor: momentul Big Bang-ului.

  Filmul documentar de o oră și jumătate a fost produs de National Geographic Channel și s-a difuzat inclusiv pe Discovery, în anul 2008, dar merită revăzut oricând… e o capodoperă care explică cel mai bine toate fenomenele Universului de la un capăt la altul și abordează, de asemenea, cea mai arzătoare întrebare filozofică a omenirii: „Suntem, într-adevăr, singuri în acest Univers?”…

  Varianta americană (video-ul prezentat aici) beneficiază de splendida narațiune a actorului Alec Baldwin, dar s-a făcut și o variantă pentru Marea Britanie, cu vocea englezului Sean Pertwee.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.