sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Azi se împlinesc 36 de ani de când a murit John Lennon

  de Raluca Medeleanu | 8 decembrie 2016, 11:47 AM | Video

  0

  „Imagine all the people / Living life in peace… You… / You may say I’m a dreamer / But I’m not the only one / I hope someday you’ll join us / And the world will be as one”

  (Imaginează-ți toți oamenii / Trăindu-și viața în pace… tu… / Tu poți spune că sunt un visător / Dar nu sunt singurul / Sper că într-o bună zi ni te vei alătura / Iar lumea va fi un întreg).

  John Lennon ne va rămâne tuturor în memorie cel mai bine drept un adevărat ambasador al păcii, prin melodia „Imagine” pe care a scris-o în 1971. Muzicianul, fost membru al The Beatles, a avut însă parte de o viață tumultuoasă, cu un final de-a dreptul tragic.

  În urmă cu exact 36 de ani, pe data de 8 decembrie 1980, John Lennon a fost împușcat de cinci ori, în fața clădirii Dakota din New York City, unde locuia împreună cu Yoko Ono. Criminalul a fost Mark Chapman, un băiat de 25 de ani. Chapman l-a așteptat pe Lenon în fața apartamentelor Dakota devreme de dimineață și îi ceruse acestuia un autograf în decursul zilei respective.

  John Lennon a fost declarat mort de către oficialități la ora 23:30, din cauza unei pierderi masive de sânge. Moartea acestuia a zguduit lumea.

  john-lennon-dead

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.