miercuri, 24 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  The Beatles au lansat ultimul cântec unde este prezentă și vocea lui John Lennon

  de - | 2 noiembrie 2023, 8:20 PM | Muzică

  0

  Trupa The Beatles a lansat ceea ce este descris ca fiind ultimul lor cântec nou împreună, intitulat „Now and Then”, notează The Guardian.

  Acesta completează o serie de cântece scrise de John Lennon și predate sub formă de demo lui Paul McCartney în 1994 de către Yoko Ono, cu „For Paul” scris pe casetă. McCartney și restul trupei Beatles au creat două cântece noi din aceste înregistrări, „Free As a Bird” și „Real Love” – fiecare dintre ele a fost un hit de top 5 în Marea Britanie, „Free As a Bird” ajungând pe locul 2 în decembrie 1995, iar „Real Love” pe locul 4 în martie 1996.

  Dar trupa s-a chinuit să finalizeze un cântec de pe demo-ul „Now and Then” și a abandonat încercarea. Acum, cu ajutorul tehnologiei AI, care a izolat mai bine vocea lui John Lennon din demo, cântecul a fost în sfârșit finalizat. McCartney și Ringo Starr au înregistrat părți noi pentru el, în timp ce regretatul George Harrison apare prin intermediul unor părți de chitară păstrate din acea sesiune din 1995, care a fost pusă la păstrare.

  Miercuri a fost lansat un film making-of, în care nu apare cântecul în sine. Referindu-se la Lennon, Starr spune în film: „A fost cel mai aproape pe care îl vom avea vreodată de a-l avea din nou în cameră”.

  McCartney a explicat dificultățile cu care s-a confruntat trupa în 1995.

  „Pe caseta demo a lui John, pianul se auzea cam greu. Și în acele zile, bineînțeles, nu aveam tehnologia necesară pentru a face separarea… am cam rămas puțin fără suflu și fără timp. Now and Then a zăcut într-un dulap”, a declarat el.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.