A decedat omul de afaceri Peter Imre. Ginerele lui Meleșcanu suferea de o boală cruntă

  de Special Arad | 2 July 2022, 10:00 AM | Naţional

  0

  Omul de afaceri Peter Imre a murit la vârsta de 60 de ani. Potrivit CANCAN, decesul omului de afaceri și analist financiar a fost declarat vineri seară.

  Peter Imre se născuse pe data de 27 februarie 1962 la Zalău, județul Sălaj. Regretatul om de afaceri a absolvit Facultatea de Agronomie, fiind – așa cum afirma – unul dintre cei mai buni la materia ”Mecanizare agricolă”. După Facultate, Peter Imre a cunoscut un client al companiei Marlboro și a devenit – pentru 3 ani – responsabilul pentru Formula 1 din partea acestei firme.

  Peter Imre a murit. El a condus compania Philip Morris în Romania și în Bulgaria
  Ulterior, Peter Imre și-a început cariera în anul 1989 în cadrul filialei Philip Morris din Ungaria pentru ca, mai apoi, să ocupe poziția de consultant pentru Philip Morris Romania (1990-1994), director de vânzări Kraft Jacobs Suchard și director de vânzări și marketing în cadrul aceleași companii, pe atunci parte din Philip Morris Romania (1994-1997).

  Peter Imre a publicat, în anul 2005, cartea ”La restaurant cu Peter Imre”. El era căsătorit cu Marina Meleșcanu, fiica fostului ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, cea despre care spunea că ”a fost prima femeie mai interesată să mă facă pe mine fericit, decât să fie ea fericită”.

  Simona Ionescu a adus o veste tristă: s-a stins, după o luptă lungă cu cancerul, la numai 60 de ani, Peter Imre. Un bărbat interesant, un scaner de personalități, căruia nu îi scăpa niciun detaliu. Ne-am cunoscut în împrejurări ciudate, ne-am întâlnit și am vorbit, l-am surprins cu un refuz care i-a surprins, de altfel, pe toți din jurul meu. Făcusem o alegere care, probabil, a cântărit greu în tot ce mi s-a adunat în biografie ulterior. Nici acum nu pot contura un regret categoric pentru alegerea mea (îmi plătesc destul de scump loialitățile), dar nici o satisfacție. Singurul lucru cu care am rămas a fost întâlnirea cu el și discuția lungă pe care am avut-o. Și întâlnirea, mai scurta, dar plăcută, cu soția lui, Marina. Ne-am revăzut cu toții dupa doar câteva luni, la aeroport. Zburam cu același avion, am schimbat câteva cuvinte, iar scanerul Imre îmi procesa fiecare licăr de jena pentru că îl refuzasem. Ar fi vrut să mă intrebe dacă regret, dar din eleganță nu a făcut-o. Am păstrat cartea de vizită și o promisiune, că oricând vom putea avea o discuție la fel de sinceră. Dumnezeu să-i dea odihnă!”, spune o cunoștință a acestuia pe pagina sa de Facebook.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.