luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update A opta tranșă de vaccin Pfizer BioNTech sosește azi în țară

  de Special Arad | 8 februarie 2021, 8:22 AM | Naţional

  0

  Astăzi, 08 februarie, sosește în România cea de a opta tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech care constă în 163.800 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj- Napoca și Timișoara.

  Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

  – Centrul Național de Stocare București: 53.820 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Brașov: 19.890 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Constanța: 16.380 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Craiova: 16.380 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Iași: 22.230 doze;
  – Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 11.700 doze.

  În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 februarie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

  În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

  În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat că va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.

  UPDATE

  A opta tranșă de vaccin produs de Pfizer nu a mai ajuns în această dimineață în România. Zborul programat în această dimineață a fost anulat din cauza vremii nefavorabile din Germania. Conform declarațiilor date de premierul Florin Cîțu, dozele ar putea ajunge în țară astăzi sau mâine. Este vorba despre doze de rapel ceea ce înseamnă că nimeni nu va fi nevoit să se reprogrameze din cauza acestei întârzieri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.