Vicepreședintele CJ Arad, Bîlcea, susține că ar fi fost amenințat de fostul șef de la „Doi și-un sfert”, consilierul Pădureanu

  de Andrei Fuliaș | 28 octombrie 2016, 8:27 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  Știri Arad. Ne-am obișnuit ca în războaiele politice din ultimii ani să fim martorii unor întâmplări (puțin spus) ieșite din comun. Vorbim despre scandaluri, amenințări și uneori chiar bătăi, iar alteori se invocă inclusiv implicarea anumitor servicii. Asta cu serviciile n-avem de unde s-o știm exact, cu atât mai puțin s-o dovedim. Am rămas uimiți astăzi să auzim că un consilier județean al PSD, Petru Pădureanu mai exact, l-ar fi amenințat direct pe vicepreședintele Consiliului Județean Arad, liberalul Sergiu Bîlcea. Afirmația a fost făcută publică de către Bîlcea într-o conferință de presă ce a avut loc astăzi, la CJA, imediat după ședința de consiliu în care liberalii și social-democrații s-au contrat pe diferite teme.

  Bîlcea spune că Pădureanu, fost șef al Departamentului de Informație și Protecție Internă – serviciul Arad, departament numit în termeni populari „Doi și-un sfert”, l-ar fi amenințat fără vreun fel de mască.

  Întâmplarea vine în contextul în care Pădurean l-ar fi arătat cu degetul pe Bîlcea că ar fi favorizat anumite companii de transport persoane să obțină contracte de transport persoane și elevi cu anumite primării și școli din județ. Liberalul neagă orice fel de amestec în această poveste și spune că asta i-a spus și lui Pădurean.

  „Probabil că ați văzut că la fiecare ședință trec pe la fiecare consilier și fiecare reprezentant al presei, atât înainte de ședință, cât și după, pentru a-i saluta. Acest lucru l-am făcut și astăzi. Ați fost martori la discuțiile din plenul ședinței și, dincolo de polemica politică, eu cred că a fost o discuție în termeni civilizați. Ei bine, după ședință, când am mers să-i salut pe cei prezenți, printre care și pe domnul Pădureanu, acesta mi-a reproșat că eu aș fi avut vreun amestec în acele licitații organizate de primării și școli. Lucru total neadevărat. Cum aș fi putut eu să influențez niște licitații organizate de către niște instituții? Nu aveam cum și nu-mi stă în caracter să fac acest lucru. Și cum n-a fost suficient că m-a acuzat de aceste lucruri, domnul Pădureanu mi-a spus că mă rezolvă el pe mine, așa cum eu am rezolvat acele licitații. Lucrurile acestea mi le-a spus de față cu mai mulți colegi consilieri, deci există și martori. Cred că nu este normal ceea ce s-a întâmplat. Cred că reacția domnului Pădurean este una total deplasată. Consider că putem avea păreri diferite, că putem polemiza sau că putem avea anumite conflicte verbale, dar toate acestea să se axeze pe temele discutate în ședințe, nu să scoatem pe gură ce ni se năzare nouă pe moment și nu la modul acesta. Acest domn a plecat în martie din conducerea unui Serviciu și după câteva luni ne trezim cu el pe listele unui partid politic, iar mai apoi în postura de consilier județean făcând asemenea acuze”, ne-a explicat Sergiu Bîlcea.

  Întrebat dacă îl va acționa în judecată pe Petru Pădurean pentru declarațiile făcute, Sergiu Bîlcea spune că nu va face acest lucru, dar că i-a lansat o provocare fostului șef de la „doi și-un sfert”: „Nu cred că este necesar să-l acționez în instanță pe domnul Pădureanu. I-am lansat însă o provocare acestuia. I-am spus că dacă dânsul demonstrează că eu am avut o minimă implicare în acele licitații, îmi voi da demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Arad. Aștept însă ca, dacă nu va reuși să dovedească acuzațiile făcute, să își prezinte dânsul demisia din funcția de consilier județean”.

  Am încercat să obținem și poziția lui Petru Pădurean, sunându-l de trei ori, dar acesta nu ne-a răspuns la telefon.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad