joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Parc fotovoltaic din fonduri europene și locale, pe 2,8 hectare în Zona Industrială din Aradul Nou

  de Special Arad | 24 aprilie 2024, 2:06 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Comunicat. Primăria Municipiului Arad informează că a câștigat un proiect pe fonduri nerambursabile, în vederea construirii unui parc fotovoltaic care va produce energie din surse regenerabile, pe un teren de 2,8 hectare pe care îl deține în Aradul Nou.

  Acesta va fi amplasat în cartierul Aradul Nou în Zona Industrială Sud pe o suprafață de peste 28.000 mp (2,8 hectare). Puterea instalată a centralei electrice fotovoltaice va fi 0.63 MW.

  Acest proiectul are ca scop reducerea facturilor de energie electrică pentru clădirile aflate în administrația municipiului și pentru sistemul de semaforizare.

  Valoarea proiectul este de 6.372.000 lei, din care contribuția din buget local este de 2.268.990 lei.

  Terenul este proprietatea municipalității,  așa că am identificat sursă de finanțare pentru acest obiectiv de investiție și am depus proiectul. Ne dorim să-l implementăm cât mai repede pentru că ne dorim cât mai mult curent și cât mai ieftin.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

   

  • Citește și: Două primării din Arad, mult mai bogate. S-a eliberat autorizația de construire pentru cel mai mare parc fotovoltaic din Europa · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.