Teatrul Clasic „Ioan Slavici” acum 80 de ani, mostră din atmosfera anilor ’40

  de Special Arad | 11 decembrie 2017, 3:44 PM | Cultură

  0

  Comunicat. În acest weekend, foaierul teatrului a găzduit o mini expoziție cu posibile locații de filmare și planșe de costume pentru proiectul de lung metraj „Irenne”. Lucrarea centrală din expoziție, realizată de Liviu Drimbe prezintă vizitatorilor clădirea teatrului arădean care, cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră și a unor specialiști arădeni, a fost transformat din cotidian în atmosfera anilor 40. Nu este o reproducere istorică sau arhitecturală, ci una artistică pentru a se arăta potențialul creativ latent existent în Arad. Schițele de costume au fost realizate de Indre Colta.

  „După succesul spectacolului de teatru dans de acum doi ani, am început demersurile pentru producerea în Arad a proiectului cinematografic «Irenne», primul film de ficțiune inpirat din viața Aradului celui de-al doilea război mondial. Anul acesta, am făcut primul pas din etapa de dezvoltare a filmului de lung metraj, ocazie cu care am demonstrat că în Arad avem toate resursele tehnice, artistice și know how-ul necesar pentru producerea unui proiect de înaltă calitate. O altă resursă sunt banii dar, cu ajutorul unei echipe de profesioniști entuziaști, am realizat un proiect care va aduce lângă noi parteneri privați și finanțarea necesară proiectului. Sperăm ca și în continuare să găsim sprijin local pentru a putea aduce această fascinantă poveste pe marele ecran”, spune Onoriu Felea – scenarist/producător Irenne.

  Scenariul prezintă povestea de dragoste dintre Mihai, un tânăr ucenic cofetar și frumoasa Irenne, fiica maestrului său, tână de origine franceză. Acțiunea are loc în Aradul celui de-al Doilea Război Mondial, când aici a fost cea mai puternică breaslă a cofetarilor din România.

  „Dezvoltare scenariu – concept artistic (etapa I)” este un proiect realizat de Asociația Culturală Pro Visio, a fost finanțat de Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad, având ca parteneri Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, XBG Media Pictures și Western Transylvania Film Fund.

  Asociația Culturală Pro Visio și Western Transylvania Film Fund oferă cadrul și crează oportunități pentru artiştii talentaţi din Transilvania, dar și posibililor parteneri privați care vor să sprijine proiecte culturale de calitate. Unul dintre scopurile principale este acela de a promova artiști și idei valoroase în rândul comunităţilor locale pentru a le convinge să participe activ la susţinerea lor.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.