Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a organizat, în perioada 10-11 iulie, Școala Doctorală în domeniul tehnicilor chirurgicale în Urologie. Școala de vară se adresează studenților și medicilor rezidenți, fiind onorată de prezența profesorilor de specialitate din străinătate.

Prof. univ. dr. Aurel Ardelean, președintele Universității de Vest „Vasile Goldiș:

„Am deschis la Arad o Școală de Vară în domeniul tehnicilor chirurgicale în urologie. Este o școală de vară pentru vestul României organizată pentru studenți și rezidenți din Arad, Timișoara, Cluj, Oradea și se află la a III-a ediție consecutivă în acest domeniu. Am avut ca invitați profesori din străinătate de specialitate, cum este prof. Rigati și alți profesori. Dorim să perfecționăm tehnicile chirurgicale în domeniul urologiei pe baza parteneriatului pe care îl avem cu Consiliul Județean și Primăria Municipiului Arad, să dezvoltăm acest mod de pregătire al studenților și al rezidenților. Credem că anul viitor vom avea propriile simulatoare de lucru și vom amenaja spațiile necesare prin sprijinul autorităţilor locale. Manifestăm o grijă deosebită pentru rezidenți, pentru viitori medici pe care îi vom integra în Spitalul Clinic din Arad, iar astfel de școli de vară au un rol foarte mare în pregătirea studenților și a rezidenților”.

Prof. univ. dr. Ioan Ioiart: „Școala de Vară pentru rezidenți a fost inițiată în urmă cu șapte ani de profesorul Viorel Bucuraci de la Timișoara care a ținut primele cinci ediții. Noi am preluat această idee pentru că am considerat că este extrem de important pentru tinerii medici. Sub conducerea Asociației Române de Urologie, împreună cu profesorul Jinga care este prorector la Universitatea „Carola Davila” București, suntem doi codirectori care organizăm Școala de Vară. Am mărit platforma de număr de studenți și am adus simulatoare, începând cu anul trecut. Am adus aceste simulatoare și la Arad și ca să îi dăm o notă științifică ne-am derulat prin Școala doctorală din Arad. Astfel anul acesta am adus simulatoarele în campusul Universitar, scopul fiind îmbunătățirea cunoştinţelor și însuşirea unor tehnici noninvazive”.

-, 11 iulie 2017, 3:36 PM