luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  Inovație arădeană în educație pe harta Europei: „The Spirit of Europe – Origins” câștigă prestigiosul Premiu SALTO

  de Special Arad | 23 aprilie 2024, 9:54 AM | Educaţie | Știri Arad | Topic special

  0

  Inovația și impactul social în educație sunt recunoscute la nivel european prin Premiile SALTO, care evidențiază anual excelența în domeniul învățării formale și non-formale. Proiectul „The Spirit of Europe – Origins”, coordonat de Predict CSD Consulting din Arad, a fost distins cu Premiul SALTO la categoria „Transformare digitală”.

  Eforturile echipei transnaționale au fost apreciate de juriu pentru crearea unui joc video educativ deosebit, care nu numai că îmbunătățește procesul de învățare printr-o abordare ludică, dar și promovează pacea ca valoare fundamentală. Acest premiu subliniază recunoașterea rezultatelor remarcabile în conectarea istoriei, culturii și valorilor europene cu mediul educațional actual, se arată într-un comunicat remis redacției Special Arad.

  Proiectul „The Spirit of Europe – Origins” a fost inițiat de către Sorin-Victor Roman, Claudiu Schwartz și Florian Matei de la Predict CSD Consulting, fiind implementat în parteneriat cu Asociația Millenium Center din Arad, Euro – Net (Italia), IDEC (Grecia) și Inercia Digital S.L. (Spania), în cadrul programului Erasmus+. Astfel, a fost conceput un joc video educațional în limba engleză, care prezintă povestea Europei de-a lungul unor perioade istorice definitorii: Grecia Antică, Imperiul Roman, Migrația popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu și Renașterea. Prin parcurgerea a 13 hărți unice care oferă peste 20 de misiuni, jucătorul călătorește prin istoria Europei, participând activ la evenimente cruciale de-a lungul istoriei și mitologiei care au modelat Europa de astăzi.

  Relevanța educațională și potențialul trans-sectorial al acestui joc au fost aspecte esențiale în decizia juriului, demonstrând impactul profund pe care inovațiile în educație le pot avea în comunitățile europene. Pentru cei interesați de acest mijloc inovator de învățare, jocul „The Spirit of Europe – Origins” este disponibil online, oferind o resursă valoroasă pentru înțelegerea istoriei și valorilor europene.

  The Spirit of Europe – Origins - Athens_screenshot 2

  „Am pregătit acest proiect plecând de la dorința de a face o parte din istoria Europei mai atrăgătoare pentru cei care sunt atât de conectați la lumea digitală. Pot să descopere epocile, protagoniștii și elementele cheie care stau la baza civilizației actuale, într-un mod distractiv și captivant. Ne-am dorit să arătăm că valorile europene, de la democrație la drepturile omului, nu sunt doar cuvinte într-un manual, ci parte din viața noastră de zi cu zi. Însă ele nu au fost dintotdeauna aici și dacă nu suntem atenți, le putem și pierde, așa cum s-a întâmplat de-a lungul istoriei și cu alte valori”, declară coordonatorul proiectului, Sorin-Victor Roman.

  Site-ul proiectului conține detalii cu privire la instalarea și utilizarea jocului, aici.

  Jocul se găsește și pe Steam.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.