Cea mai eficientă soluție pentru Dieselgate vine de la Elon Musk: „Curăţaţi aerul, nu maşinile!”

  de - | 20 decembrie 2015, 2:29 PM | Auto

  0

  Elon Musk, CEO-ul Tesla, consideră că autorităţile americane ar trebui să le impună celor de la Volkswagen să producă mai multe maşini electrice în loc să-i oblige să remedieze emisiilor maşinilor cu motoare diesel, scrie AutoMarket.

  Impunerea remedierii emisiilor pentru motoarele diesel ale maşinilor Volkswagen care au folosit un software fraudulos nu este o măsură potrivită pe termen lung pentru protejarea mediului.

  Aceasta este opinia unui grup de 38 de directori, investitori şi lideri ai grupurilor de mediu, care a trimis o scrisoare deschisă autorităţilor din statul american California.

  Cel mai cunoscut nume din cadrul grupului este Elon Musk, CEO-ul producătorului de maşini electrice Tesla, care vine şi cu soluţii concrete pentru acest scandal: Volkswagen să fie impulsionată să producă mai multe maşini electrice, în loc să fie obligată să remedieze motoarele diesel.

  „Curăţaţi aerul, nu maşinile. Eliminaţi obligaţia de a remedia maşinile diesel care circulă deja pe străzile din California şi care reprezintă o parte nesemnificativă a emisiilor totale din State şi care nu prezintă un risc individual pentru proprietari. În schimb, direcţionaţi Volkswagen să accelereze lansarea maşinilor fără emisii, care prin natura lor au zero emisii şi nu prezintă nicio oportunitate pentru a trişa”, precizează grupul în scrisoarea deschisă.

  În plus, Musk consideră că ar fi mai eficient ca, în locul unor amenzi usturătoare, Volkswagen să fie obligată să investească în noi fabrici şi centre de cercetare.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.

  Logo Aplicatie Special Arad

  Special Arad