miercuri, 22 mai, 2024

Special Arad Logo

  (Foto) Miliardarul Ion Țiriac și-a prezentat oficial „avionul terestru” în valoare de 2,8 milioane de euro. Ilie Năstase a mărturisit că ar avea curajul să „îl încerce”

  de Special Arad | 20 aprilie 2024, 10:14 AM | Auto | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Captură video Digi Sport)

  Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care va fi expusă la salonul Ţiriac Collection din Otopeni.

  Mercedes AMG One are un motor V6 Hybrid E-turbo, 1600 cc, 1.063 CP, transmisie automată în 7 trepte, poate să ruleze cu viteze de peste 300 km/h şi are la bază monopostul de Formula 1 Mercedes-AMG F1 W06, din 2015.

  „Ideea producătorului exista din 2017, însă fabricarea acestei maşini a întârziat. Ea a fost lansată în 2022. Mercedes-AMG One costă 2,8 milioane de euro, iar aceasta pe care o vedeţi este numărul 84 din cele 275 care se vor fabrica. Acest model se găseşte şi pe piaţa liberă şi se vinde cu 5 milioane, dacă se găseşte.

  Este însă ceva unic, pentru că este o treabă care se întâmplă numai pe circuitul de Formula 1, dar acum se poate utiliza şi pe stradă. Pentru colecţie AMG One înseamnă un mare plus, pentru că sunt foarte puţine şi nu multe dintre ele vor putea fi accesate de public”, a  afirmat Ion Ţiriac.

  Ion Țiriac AMG One

  Glume „a la Nasty” la adresa lui Ion Țiriac

  Prezent la eveniment, Ilie Năstase (77 de ani) a menţionat că are curaj să conducă acest model, chiar dacă el costă 2,8 milioane de euro, și a făcut gluma zilei.

  „Ţiriac colecţionează de când jucam noi tenis, cred că prima maşină a luat-o în 1969. Eu am avut pasiune pentru scutere, pentru biciclete… Aici este cea mai importantă colecţie de maşini pe care am văzut-o vreodată. Şi eu o să mă zbat şi o să reuşesc ca galeria Ţiriac Collection să fie introdusă în turul Bucureştiului, aşa ne facem şi noi puţină publicitate.

  Am curaj să conduc maşina asta… ce, e avion? O să-l întreb pe Ţiriac cum se conduce. Mă lasă să o conduc… mă lasă, că i-am dat scuterul meu. E un schimb, îi dau scuterul, îmi dă maşina”, a spus, în glumă, Ilie Năstase.

  Citește și: Enola Day – Un om de votat în Aradul furat sau mai vedem noi…

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.